З любов'ю: рецепт курча, який зігріє осіннім вечором
"До інгредієнтів цієї страви пропоную одразу додати ваш паспорт, бо після вечері ви точно поїдете в "Готово", – каже візажистка та кулінарна ентузіастка Ната Стрільчук, яка поділилася з нами рецептом ідеального курча для теплих осінніх вечорів.
Інгредієнти
- філе курячого бедра без кісточки: 4 шт.
- вʼялені томати: пів стакана
- томатна паста: 1 ст ложка
- часник: 1 зубчик
- кленовий сироп: 25 мл
- вершки: 250 мл
Приготування
Дрібно нарізаємо пів стакана вʼялених томатів.
Зачищаємо та нарізаємо філе рівними шматочками.
Додаємо до курки дрібно нарізаний часник, сік лимону, кленовий сироп, сіль і пластівці чилі та лишаємо маринуватись.
За цим рівномірно надягаємо філе на маленькі шпажки.
Викладаємо на добряче розігріту пательню та по декілька хвилин добре обсмажуємо з кожної сторони до утворення апетитної скоринки.
Відставляємо курочку в бік: вона ще не готова, але поки що чекатиме на свій вершково-томатний соус.
На ту саму пательню наливаємо трішки водички, щоб зняти всю глазур, що утворилась, випарюємо, додаємо вʼялені томати і майже одразу – ложку томатної пасти.
Заливаємо цю томатну суміш вершками ретельно перемішуємо, зменшуємо вогонь, та доводимо до приємного булькання.
Наше спа для курочки готове, повертаємо її до цієї запашної ванни і тушкуємо, періодично перевертаючи.
Подаємо страву з картопляним пюре.
Say, yes!
Фото: Дмитро Бахта