КУПИТИ КВИТКИ

З любов'ю: рецепт курча, який зігріє осіннім вечором

"До інгредієнтів цієї страви пропоную одразу додати ваш паспорт, бо після вечері ви точно поїдете в "Готово", – каже візажистка та кулінарна ентузіастка Ната Стрільчук, яка поділилася з нами рецептом ідеального курча для теплих осінніх вечорів.

Інгредієнти

Реклама.
  • філе курячого бедра без кісточки: 4 шт.
  • вʼялені томати: пів стакана
  • томатна паста: 1 ст ложка
  • часник: 1 зубчик
  • кленовий сироп: 25 мл
  • вершки: 250 мл

Приготування

Дрібно нарізаємо пів стакана вʼялених томатів.

Зачищаємо та нарізаємо філе рівними шматочками.

Додаємо до курки дрібно нарізаний часник, сік лимону, кленовий сироп, сіль і пластівці чилі та лишаємо маринуватись.

За цим рівномірно надягаємо філе на маленькі шпажки.

Викладаємо на добряче розігріту пательню та по декілька хвилин добре обсмажуємо з кожної сторони до утворення апетитної скоринки.

Відставляємо курочку в бік: вона ще не готова, але поки що чекатиме на свій вершково-томатний соус.

На ту саму пательню наливаємо трішки водички, щоб зняти всю глазур, що утворилась, випарюємо, додаємо вʼялені томати і майже одразу – ложку томатної пасти.

Заливаємо цю томатну суміш вершками ретельно перемішуємо, зменшуємо вогонь, та доводимо до приємного булькання.

Наше спа для курочки готове, повертаємо її до цієї запашної ванни і тушкуємо, періодично перевертаючи.

Подаємо страву з картопляним пюре.

Say, yes!

Фото: Дмитро Бахта

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.