Рецепт на вихідні: грецький пудинг з бурбоном та пряним інжиром
"Просто обожнюю інжир і завжди в сезон готую з ним майже все, від тостів до салатів і навіть основних страв", – каже зіркова візажистка, foodie та гастроентузиастка Ната Стрільчук. Вона пропонує покроковий рецепт вихідного дня – грецький пудинг з бурбоном та пряним інжиром, – фото якого зняв найпотужніший food фотограф країни Дмитро Бахта.
Сьогодні ми робитимемо пряний інжир, який міг би бути зіркою страви, але я придумала подавати його з пудингом, – і саме це стало моїм відкриттям. Бо в моїй уяві пудинг був чимось на кшталт рисової каші з молоком, а це зовсім не так (хіба що за інгредієнтами), але завдяки технології приготування буде магія, обіцяю.
Інгредієнти
- круглий рис типу арборіо – 150 г
- молоко – 1 л
- цукор – 150 г
- мед – 25 г
- вершкове масло – 50 г
- лимон – 1 шт.
- ваніль бурбон
- бурбон – 50 мл
- інжир – 4 шт.
- набір прянощів: кардамон, бодян, гвоздика, духмяний перець, паличка кориці
Приготування
Рис замочуємо на ніч у 250 мл води.
Зціджуємо рис. У каструлю з товстим дном наливаємо літр молока, додаємо рис та тушкуємо на повільному вогні, регулярно помішуючи.
Варимо приблизно 40 хвилин (рис має стати мʼяким, а пудинг – густим).
Дуже важливо готувати пудинг на низькій температурі, постійно помішуючи, щоб рис не пригорів.
Коли пудинг готовий, знімаємо каструлю з вогню та починаємо повільно додавати цукор, постійно вимішуючи (він має розчинитись).
Додаємо до суміші цедру лимону, дрібку ванілі, та чарочку бурбону.
Все перемішуємо – і пудинг готовий.
Можна подавати одразу або дати охолонути, смакуватиме однаково фантастично та якщо хочете подавати охолодженим, накрийте плівкою, щоб не утворювалась скоринка.
Для пряного інжиру відрізаємо хвостики.
Нарізаємо інжир на 4 частинки.
Розтоплюємо на пательні вершкове масло, викладаємо до нього суміш прянощів і гарно їх прогріваємо.
Додаємо на пательню інжир, смажимо декілька хвилин, не помішуючи.
Додаємо мед, помішуємо та карамелізуємо ще хвилину.
Поливаємо пудинг пряним інжиром і насолоджуємось.