Ви не повірете: 5 вуличних ресторанів Азії з зірками Мішлен
Вулична їжа рідко відповідає очікуванням високої кухні і точно не викликає захвату у нутриціологів— зазвичай вона містить багато жиру, солі, цукру, соусів і вуглеводів. Проте навіть якщо це і так, кулінарному шоу Street Food Asia на Netflix вдалося заволодіти нашою увагою — виявляється, є вуличні ресторани, удостоєні зірок Мішлен. І це реальна можливість покуштувати доступні за ціною страви, які оцінили найвибагливіші гурмани на планеті. Vogue.ua розповідає про 5 вуличних ресторанах Азії з зірками Мішлен — від Китаю до Тайваню.

Ресторан Jay Fai названий на честь шеф-кухаря і власниці Супінайя Юсути. Назва ресторану — прізвисько Юсути. Хочете дізнатися, як жінці вдалося отримати зірку Мішлен в 2018 році, а в 2019 підтвердити її ще раз? Дивіться серіал Street Food Asia на Netflix. Згідно з думкою експертів, в меню ресторану є чотири зіркових страви: омлет з крабом, п'яна локшина, суп том-ям і жовтий каррі з крабом.

У цьому кіоску роблять "пухирчасті" вафлі. Тут завжди черга. В меню є близько десяти класичних і новаторських смаків. Одні з найпопулярніших: з матча, червоною квасолею і класичним солодким яйцем. На слух страва може здаватися чимось дивним, на смак — кажуть, неможливо відірватися.

Це перша локшинна Токіо, удостоєна зірки Мішлен. Tsuta виявився ідеальним баром з локшиною на дев'ять місць, де можна покуштувати ідеальну тарілку пікантної, кислої і солоної соби в токійському стилі.

Тут усе просто. Коли будете проїздом у Токіо, загляньте в Yorozuya Okagesan по миску овочевого бульйону з сердечками і всім, що шеф-кухар знайшов на кухні цього дня. До бульйону подають рисові кульки. Завжди незвично і завжди в саме серце.
Не класичний вуличний ресторан, а невелика кав’ярня на шість столів з традиційними тайванськими стравами. Нагадаємо, що з урахуванням статусу власника зірки Мішлен, бажаючих поїсти тут вистачає. Особливо, коли йдеться про фірмову тушковану курку з маринованим гарбузом. Як там кажуть? Пальчики оближете!
