Що на сніданок: незвичайні яйця Бенедикт від шеф-кухаря Ігоря Крамаренка
Найсмачнішими і найцікавішими сніданки вдаються на вихідних, коли нікуди поспішати і саме час експериментувати. Шеф-кухар ресторану Citronelle Ігор Крамаренко розповів, як приготувати незвичайні яйця Бенедикт зі звичайних інгредієнтів.
Яйця — популярний і улюблений багатьма інгредієнт для сніданку. Втім, без яйця пашот і голландського соусу важко уявити ідеальний бутерброд вихідного дня. Ігор Крамаренко, шеф-кухар ресторану Citronelle, пропонує спробувати більш елегантну подачу — яйця Бенедикт з качкою конфі, пряним огірком і кисло-солодким соусом.
На 1 порцію.
Інгредієнти:
2 яйця;
1 булочка бріош;
20 г кисло-солодкого соусу;
60 г готового м'яса качки конфі;
30 г маринованих огірків;
15 г мікс-салату;
40 г Голландського соусу;
5 г соусу "Прованс".
Для Голландського соусу:
1 жовток;
15 г білого вина;
10 г винного оцту;
Вершкове масло;
Сіль, цукор за смаком.
Для соусу "Прованс":
20 г оливкової олії;
7 г соєвого соусу;
4 г лимонного фрешу;
20 г кінзи;
7 г цукру;
1 г чорного перцю.
- Булочку розрізаємо навпіл і обсмажуємо на грилі.
- У сотейнику доводимо воду до кипіння, додаємо оцет і сіль. За допомогою ложки робимо воронку і акуратно розбиваємо в неї яйце. Варимо 2-4 хвилини.
- У соєвому соусі з кунжутною олією, імбиром і часником маринуємо огірок.
- На тарілку викладаємо дві обсмажені половинки булочки. На них кладемо маринований огірок і м'ясо качки конфі. Поливаємо кисло-солодким соусом і зверху викладаємо яйце пашот.
- Все поливаємо Голландським соусом.
- Поруч з яйцями Бенедикт викладаємо листя салату, заправлене соусом "Прованс".
Голландський соус:
- У невеликому сотейнику нагрійте вершкове масло. Дайте маслу покипіти близько хвилини на повільному вогні. Зніміть з вогню.
- Підготуйте водяну баню і, поки вода закипає, в неглибокій мисці збийте жовтки з оцтом, білим вином, цукром і сіллю до однорідної консистенції.
- Встановіть миску з жовтками на водяній бані. Вода не повинна кипіти і — важливо! — щоб миска з жовтками не торкалася води. Енергійно збивайте суміш з жовтків, поки жовтки не почнуть загусати.
- Тонким струменем, потроху, вливайте тепле вершкове масло, продовжуючи збивати суміш. Якщо додати масло занадто швидко і багато, то жовтки згорнуться. Збивайте соус вінчиком до загустіння. Він має бути досить густим, щоб обволікти ложку. Зніміть соус з водяної бані.
- Поки готуєте яйця, накрийте соус кришкою і обгорніть миску рушником, щоб зберегти тепло.
Соус "Прованс":
- До оливкової олії додайте соєвий соус, лимонний фреш, листя кінзи, цукор, чорний перець, і змішайте все до однорідної консистенції.