До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дістати з банки: 5 способів насолоджуватися соліннями

Слов'янська традиція консервувати літні фрукти та овочі не лише обросла легендами й здогадами, а й стала чимось на кшталт культурного надбання. Хтось вважає це дивиною, а для багатьох це не тільки традиція, а ще й можливість смачно і з користю провести час (і зиму). Ось 5 способів насолодитися соліннями у себе вдома.

Как готовить соленья по-новому и не тратить на это много времени.Photo: Romas Foord
З гарною горілкою

Соління і горілка — гастрономічно споріднені душі. Додайте розсіл до брудного мартіні — або використовуйте його для створення освіжаючого коктейлю з огірком, кропом і мінералкою, прикрасивши напій букетиком запашних трав. Ще одна чудова порада? Вилийте з банки з маринованими огірками чи помідорами дві третини розсолу і долийте горілкою. Тримайте банку в холодильнику упродовж двох днів, а потім подавайте по-новому смачні огірки чи помідори на дерев'яній обробній дошці.

Реклама
Влаштуйте банкет

Банкет це те, що любить будь-яка слов'янська душа, і жодна пристойна урочистість не обійдеться без низки спеціальних продуктів. Серед них: копчена риба, пікантні пиріжки, солоний оселедець, салат "Олів'є", червона ікра, ризькі золоті шпроти, телячий язик з часником, скибочки чорного хліба, вершкове масло, гостра гірчиця, вінегрет з буряком і всі домашні соління, які тільки вдалося знайти.

Альтернативное приготовление соленых огурцов, которое уже обрело своих фанатов.Photo: Getty Images
Мистецтво приготування

Це міф, що соління складно готувати. Ось формула, яка прекрасно працює з червоною цибулею, редискою, ріпою, цвітною капустою і круто звареними перепелиними яйцями. Отже, все що потрібно зробити, це довести до кипіння суміш з оцту і води (пропорції два до одного) зі шматочками сирого очищеного буряка і великою кількістю солі і цукру за смаком. Потім цій рідині потрібно дати трохи охолонути, викладаючи тим часом у банку овочі та яйця разом з лавровим листям, чорним перцем, насінням коріандру і пластівцями перцю чилі. Тепер залийте все доверху розсолом, закрийте кришкою і поставте в холодильник на кілька днів. І, так, будьте готові до того, що буряк забарвить усе в яскравий рожевий колір!

Нетипичный рецепт солений, который займет всего час.

Photo: Getty Images
Суп з соліннями

Окрошка — незрівнянний холодний суп, який особливо популярний на пострадянському просторі. Щоб по-новому поглянути на класичний рецепт, змішайте звичайний йогурт або кефір з розсолом (пропорції два до одного), додайте пів чайної ложки дрібно нарізаного часнику, сіль і перець за смаком. Поставте суміш на ніч в холодильник, а потім подавайте в мисках чи склянках для пуншу, прикрашених свіжим кропом, нарізаною зеленою цибулею і редискою з краплею соняшникової олії — і, звісно, з солоними огірками.

І спробуйте ці легкі і смачні рецепти

Якщо раптом у вас у холодильнику є банки з соліннями і ви не знаєте, що з ними робити, то ось кілька чудових ідей.

Оказывается, из солений можно приготовить массу уникальных блюд. Включая окрошку, соус тартар и маринад для мяса.Photo: Getty Images

1. Приготуйте сільський соус з соняшниковою олією, розсолом і дрібкою цукру до салату зі свіжих огірків.

2. Змішайте розсіл, подрібнений часник, сушене лаврове листя, гостру гірчицю і свіжий солодкий перець. Використовуйте цю суміш в якості маринаду для свинячої відбивної, цілої курки або великого стейка. Потім готуйте м'ясо на грилі або обсмажуйте його на пательні, щоб отримати неймовірно ніжне м'ясо, якого ви ще не пробували.

3. Дрібно наріжте солоні огірки, зелену цибулю, часник і додайте краплю гострого соусу, ложку розсолу і ложку сметани, щоб отримати соус тартар в слов'янському стилі.

Текст: Sasha Shor

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.