До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кулінарна подорож: 5 способів приготувати яйця ненудно

Яйця готуються швидко й прекрасні на сніданок. До того ж це високоякісний білок, а тому вони ідеальні після силового тренування. А ще їх люблять люди, які живуть на різних континентах, але в кожної країни свій унікальний рецепт.

Скрембл, США

Інгредієнти

Реклама

2 яйця

2 ст. л. молока

20 г вершкового масла

Сіль, перець — за смаком

Приготування

Основа цього нехитрого сніданку завжди одна — яйця, молоко, вершкове масло, сіль і перець. В ідеалі скрембл має вийти ніжним і злегка вологим. І ось тут все залежить від майстерності та інтуїції. Якщо ви не розумієте дії Гордона Рамзі в його кулінарному шоу, який то прибирає, то ставить на вогонь сотейник, — пропонуємо хитрість, підглянуту на кухні шанованих готелів. Ставимо посуд на водяну баню, змащуємо олією й виливаємо суміш. Найзручніше перемішувати скрембл силіконовою лопаткою. І ще один плюс водяної бані — цим способом легко приготувати страву на велику компанію за один раз.

Подання

Можна викласти на тост, додати тонко нарізаний слабосолоний лосось і посипати кропом.

Орсині, Франція

Інгредієнти

6 яєць

40 г твердого сиру

20 г вершкового масла

Сіль, мелений перець — за смаком

Приготування

Ця ошатна страва згадується в збірнику Флоренс Гентнер "Кулінарна книга Моне: рецепти з Живерні". Клод Моне, як і будь-який француз, розумівся на їжі й найкращим подарунком уважав новий рецепт. Отже, жовтки потрібно відокремити від білків і залишити в шкаралупі. Білки збити із сіллю в густу піну, викласти у форму з пергаментним папером, змащеним олією. На білковій подушці дерев’яною ложкою зробити 6 заглиблень і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин. Потім у заглиблення білка викласти жовтки, приправити перцем, посипати тертим сиром і знову поставити в духовку на 5 хвилин до появи легкого рум’янцю. Можна готувати яйця й по одному, але мадам Моне випікала їх в загальній формі.

Подання

З улюбленим зеленим салатом і свіжим хлібом.

Тамагоякі, Японія

Інгредієнти

3 яйця

2 ст. л рафінованої олії

3 ст. л бульйону даші

1 ч. л. світлого соєвого соусу

1 ч. л. цукру

Сіль за смаком

Приготування

Всі інгредієнти збиваємо й печемо як тонкі млинці, але тільки з одного боку. Щойно омлет схопився, прямо в сковорідці скочуємо його в рулет, залишаючи зведений край у кілька сантиметрів. На нього виливаємо нову порцію яєчної маси й знову згортаємо. Готовий рулет нарізають шматочками розміром із суші.

Подання

На гарнір згодиться терта соломкою японська редька, заправлена ​​соєвим соусом.

Шакшука, Ізраїль

Інгредієнти

4 яйця

2 соковиті помідори

1 червоний болгарський перець

½ стручка чилі

1 маленька цибулина

1 зубчик часнику

4 ст. л. оливкової олії

Зелень, сіль, перець, зира, куркума — за смаком

Приготування

На помідорах робимо хрещаті надрізи, опускаємо в окріп на 20 секунд і зчищаємо шкірку. Перець засмажуємо під грилем до темної кірочки, кладемо на 5-7 хвилин в пакет, обмежуючи доступ повітря, після чого легко зчищаємо шкірку й чистимо від насіння. Помідори й перець нарізаємо кубиками, і додаємо до пасерованої на сковорідці цибулі. Тушкуємо 5 хвилин, після чого всипаємо нарізаний півкільцями чилі (без насіння), порубаний часник, сіль, перець, зиру, куркуму й тушкуємо ще стільки ж. В отриманому овочевому соусі робимо чотири заглиблення, акуратно вбиваємо яйця й солимо їх. Готуємо без кришки — білок має стати щільним, а жовток залишитися тяглистим. Посипаємо зеленню.

Подання

Шакшуку їдять прямо зі сковорідки, вмочуючи в неї шматочки м’якого теплого хліба.

Фритата, Італія

Інгредієнти

4 яйця

200 г шпинату

50 г зеленого горошку

60 г м’якого сиру (рикоти або фети)

15 г пармезану

1 ст. л. соку лимона

2 ст. л. оливкової олії

Трави, сіль, перець — за смаком

Приготування

Шпинат припускаємо, додаємо сіль, перець, оливкову олію, кілька крапель лимона й викладаємо на тарілку. Зелений горошок обдаємо окропом для м’якості й мнемо виделкою. Окремо збиваємо яйця із сіллю й виливаємо в розігріту з олією сковорідку. Яйця помішувати, як під час приготування скремблу, і коли вони наполовину готові, злегка втискуємо в нього шпинат, горошок і шматочки сиру. Присипаємо пармезаном, італійськими травами й ставимо в розігріту до 210 градусів духовку на 5 хвилин.

Подання

Шеф Джеймі Олівер пропонує поливати фритату сальсою з оливок, чилі, м’яти, лимонного соку й оливкової олії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.