До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гіт Леджер — неочевидна ікона стилю

Хоча кар’єра Гіта Леджера тривала лише 15 років, за цей час акторові вдалося вписати своє ім’я в історію кіно й стати іконою попкультури. 4 квітня йому могло б виповнитися лише 44 роки.

Хит Леджер на премьере фильма Гіт Леджер на прем’єрі фільму "Патріот" у Лос-Анджелесі, 2000

Австралійський актор почав свою кар’єру як серцеїд-підліток. Режисер Джил Джангер шукав нове обличчя для свого майбутнього фільму "10 причин моєї ненависті". До того, як на кастинг прийшов Гіт, Джангер уже зустрівся близько з 300 акторами-початківцями. Після швидкого читання сценарію й невеликої імпровізації Леджера режисер був приголомшений його талантом — він побачив у молодому хлопцеві чистий магнетизм і потенціал стати кінозіркою. І не помилився.

Реклама
Хит Леджер на премьере фильма И в бедности и в богатствеГіт Леджер на прем’єрі фільму "В бідності і в багатстві", 1997

Зігравши головну роль у фільмі "10 причин моєї ненависті" та "Історія лицаря", незабаром Леджер почав братися за серйозніші ролі. Він отримав номінацію на "Оскара" за "Горбату гору" й посмертну премію "Оскар" за легендарне зображення Джокера в "Темному лицарі".

Хит Леджер на премьере фильма Гіт Леджер на прем’єрі фільму "Детройт — місто року", 1999

Майбутні покоління пам’ятатимуть його просто як талановитого, різнобічного молодого актора? Чи його привабливий образ серцеїда? Можливо, його запам’ятають лише за однією роллю — посмішкуватого Джокера в "Темному лицарі"? Чи його передчасна смерть зробила його Джеймсом Діном свого покоління? Однозначно, Леджера запам’ятають і за те, що він ніколи не боявся ризикувати — наприклад, він зіграв невелику роль тюремного наглядача у фільмі 2001 року "Бал монстрів". Цей вибір показав його небажання нав’язувати собі певний типаж і став сигналом, що він серйозний молодий актор, а не симпатичний хлопець, який прагне слави. Гіт справді завжди приваблював своєю вродженою харизмою, чарівністю та природністю. Він робив те, що вважав за потрібне, мав такий вигляд, як хотів, і не переймався через суспільну думку. За цю чесність у всьому його полюбили у 2000-х і люблять досі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.