До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кіану Рівз — неочевидна ікона стилю

Канадський актор Кіану Рівз дебютував у кіно в 1986 році. Кілька років по тому про нього дізналися всі — завдяки фільму "Неймовірні пригоди Білла і Теда". Перші фото Кіану для світської хроніки, зроблені, коли акторові було трохи більш як двадцять, продемонстрували його явно недбалий і злегка гранжевий стиль: драні джинси, линялі футболки, пара улюблених пошарпаних замшевих черевиків. Дедалі більша популярність актора забезпечила йому легіон шанувальників у всьому світі й статус неочевидної ікони стилю.

Киану Ривз, 1988Кіану Рівз, 1988

Почасти завдяки видатним ролям у фільмах "Матриця", "Швидкість" та "Адвокат диявола" Рівз — і його стриманий стиль — зібрав великий фанклуб. До нього належить навіть дизайнер Ентоні Ваккарелло. До слова, креативний директор Saint Laurent зробив актора обличчям кампанії сезону осінь-зима 2019/2020.

Реклама
Киану Ривз в кампании Saint Laurent сезона осень-зима 2019/2020Кіану Рівз у кампанії Saint Laurent сезону осінь-зима 2019/2020

Готовий конкурувати з Джонні Деппом і Куртом Кобейном, Рівз опанував гранж і додав до нього трохи кіберпанку. Це дало йому змогу стати одним із найстильніших чоловіків на планеті. До того ж Рівз — приголомшливий приклад послідовності. Він дотримується свого знакового стилю впродовж десятиліть. Згадати хоча б підхід актора до костюмів: Рівз часто віддає перевагу двійкам вільного крою. У повсякденному житті не розлучається зі шкіряними й вельветовими куртками. Сорочки також вибирає одні й ті самі — без коміра. Не кажучи вже про його пристрасті до похідних черевиків, які він, здається, не знімає, поки ті не порвуться.

Киану Ривз на премьере фильма Кіану Рівз на прем’єрі фільму "Інший ти" в Лос-Анджелесі, 1991

Правда в тому, що він завжди одягнений у такі нехитрі ансамблі, які майже неможливо відтворити, хоч як пробуй. Адже особливість Рівза в тому, що в половині випадків здається, ніби кожен його образ — це несвідоме рішення. Кіану легко носить свою славу. Втім, у цьому й полягає весь його шарм та елегантність.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.