До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чоловіча мода: 12 головних трендів сезону осінь-зима 2021/2022

В останні кілька сезонів чітко простежується послідовний курс: чоловіча мода стає дедалі виразнішою і стрімко обростає ознаками нової маскулінності. Розповідаємо про 12 головних тенденцій сезону осінь-зима 2021/2022, які допоможуть по-новому відкрити для себе світ чоловічого одягу.

Prada Menswear осень-зима 2021/2022Prada Menswear осінь-зима 2021/2022

За останні півтора року наше життя змінилося в багатьох аспектах через пандемію. Моді, як і всім галузям, довелося еволюціонувати. Тенденції осінньо-зимового сезону уособлюють час, у якому ми живемо, а дизайнери всіляко переосмислюють усе — від класичних костюмів до піжам — і впроваджують нове бачення в нові колекції. Вони експериментують, переглядають архіви й змінюють свій підхід до створення чоловічого одягу загалом.

Реклама
Червоний колір

<b>Men_Trends_FW_Red</b>

Червоний колір з’явився буквально в усіх чоловічих колекціях сезону осінь-зима 2021/2022. У найближчі шість місяців червоний переживе справжній фурор, з’являючись у різних відтінках на пальтах, штанах, костюмах, сорочках і всьому, про що тільки можна подумати. У колекції Alyx дизайнер Метью Вільямс продемонстрував червоні куртки, в асортименті Louis Vuitton з’явилися червоні шинелі, а в Casablanca представили кораловий костюм. Словом, червоний офіційно оголошується флагманським кольором сезону.

Спідниці, кілти й туніки

<b>Men_Trends_FW_Skirts</b>

Цього сезону провідні світові дизайнери зробили спідниці, кілти, туніки й довгі накидки центром своїх колекцій. У Louis Vuitton Вірджил Абло представив серію різноманітних спідниць, а JW Anderson — плісовані сукні для чоловіків. У Dries Van Noten і Wales Bonner з’явилися подовжені туніки, а в Homme Plissé Issey Miyake штани були такими широкими, що походили на максісукні. З огляду на те, що погода стає дедалі холоднішою, кілт з вовни або спідниця з твіду стануть додатковим способом утеплитися.

Тренчі

<b>Men_Trends_FW_Trench</b>

Тренч — річ геть не нова. Щосезону дизайнери представляють різні інтерпретації цього плаща. Однак у поточних осінньо-зимових колекціях тренч повертається в класичному вигляді. Об’ємні, скроєні з габардину, на підкладці з яскравими принтами та з усіма потрібними клапанами й пряжками — як в оригінальних макінтошах, які носили солдати ще за часів Першої світової війни. Найкращі тренчі сезону можна знайти в Louis Vuitton, Dries Van Noten, Fendi та, звісно ж, Burberry.

Жилети

<b>Men_Trends_FW_Vests</b>

Повернення в’язаних жилетів — головна новина сезону осінь-зима 2021/2022. Забутий на довгі роки, жилет з’явився в колекціях у сучасній інтерпретації: з квітчастим мотивом у MSGM, фірмовим геометричним принтом у Prada, неструктурованим кроєм в Y/Project і в поєднанні з об’ємними сорочками в Hermès.

Особливі костюми

<b>Men_Trends_FW_Suits</b>

Більшість дизайнерів відмовилися від класичного крою костюмів цього сезону. Лейбли експериментують і винаходять заново головні принципи пошиття піджаків, штанів і жилетів. Dolce & Gabbana додав застібки-змійки, Wooyounmi й Dior Men — пояси й зав’язки, Prada вкоротив і закотив рукави, а Hed Mayner гіперболізував об’єми.

Шкіра

<b>Men_Trends_FW_Leather</b>

Шкіра залишається одним з вічних елементів гардероба впродовж багатьох років, і цей сезон не став винятком з правил. Одяг зі шкіри й замінників можна знайти в усіх поточних колекціях: від об’ємних моделей у GMBH і Loewe до варіантів у стилі 1970-х у Casablanca і Paul Smith. Особливо актуальною покупкою стане шкіряний плащ.

Піжами

<b>Men_Trends_FW_ Pyjamas</b>

У сезоні осінь-зима 2021/2022 безліч брендів переосмислили скромну домашню піжаму й представили її в надзвичайних варіаціях. У Dior з’явилися костюми з мохеру з облямівкою, A-Cold-Wall* і Prada представили трикотажні комбінезони. Найяскравіші моделі сезону — леопардовий комплект Tom Ford і шовкова Études.

Сумки

<b>Men_Trends_FW_Bags</b>

Тренд на чоловічі сумки — це історія про універсальність, комфорт, практичність і функціональність. Хоча чоловічі сумки вже давно не новина, але вони дедалі частіше з’являються в колекціях і стають щораз популярнішими. Майже всі образи на показі чоловічого одягу Fendi містили сумки. У більшості колекцій осінь-зима 2021/2022 дизайнери представили аксесуари різних розмірів: від мінікросбоді до величезних тоутів. Хоч яку сумку виберете — вона буде ідеальною для зберігання не тільки гаджетів, а й масок для обличчя, антисептика та інших життєво важливих дрібниць.

Неординарні й екстравагантні

<b>Men_Trends_FW_Weird</b>

У сезоні осінь-зима 2021/2022 "непересічність" і "екстравагантність" моди виходять за межі яскравої колірної гами або божевільних візерунків. Якщо вирішите випробувати цю тенденцію, спробуйте вдягнути скульптурний жакет, як у Louis Vuitton, гіперболізований в об’ємі шарф Y/Project, нестандартні джинси Balenciaga, пухнасті капці Vetements або функціональний капелюх-парасольку Botter.

Светр з візерунком

<b>Men_Trends_FW_Sweaters</b>

Від візерунків у стилі Анрі Матісса на кашемірових светрах у Hermès до мохерових моделей з принтами Пітера Дойга в Dior Men — осінньо-зимового сезону дизайнери рішуче прикрашають светри й джемпери графічними малюнками, яскравими мотивами та незвичайними патернами.

Сорочки поло

<b>Men_Trends_FW_Polo</b>

Навряд чи знайдеться дизайнер, що не запропонував сорочку поло у свій колекції сезону осінь-зима 2021/2022. І не дивно, адже ця річ має всі потрібні елементи класичної сорочки — гострі комірці, планки, ґудзики — але під час носіння завдає набагато менше дискомфорту. Найкращі моделі шукайте в Jil Sander, Prada, Fendi й Hermès.

Об’ємний верхній одяг

<b>Men_Trends_FW_Overcoats</b>

Від великих курток-бомберів Prada до довгих структурованих пальт Jil Sander — верхній одяг гіперболізованих розмірів стає однією з найактуальніших покупок сезону. Попри чималі об’єми, такі моделі — дуже практична покупка. Уявіть тільки, скільки шарів можна піддягти під таку куртку або пальто.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.