До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 художніх фільмів про людей, що змінили світ

Більшість речей, які роблять наше життя простішим і цікавішим, створені людьми. Нерідко творців вважають геніями, а про їхній життєвий шлях знімають фільми і видають книги. Vogue.ua зібрав художні фільми про людей, які стали натхненниками мільйонів.

"Всесвіт Стівена Хокінга", 2014
Кадр із фільму "Всесвіт Стівена Хокінга", 2014

Доля вченого фізика Стівена Хокінга вражає, навіть якщо ви не цікавитеся фізикою. Заснований на книзі Travelling to Infinity: My life with Stephen Джейн Хокінг, першої дружини Стівена Хокінга, фільм розповідає про життя і кар'єру астрофізика. Ще в студентські роки у Хокінга діагностували хворобу Лу Геріга, через яку вчений поступово втрачав здатність говорити і рухатися. Попри прогресуючу хворобу, Хокінг продовжував свою наукову діяльність, а поруч з ним завжди була Джейн. Цей фільм — історія двох доль, які прожили дружне життя незважаючи ні на що.

Реклама
"Коко до Шанель", 2009
Кадр із фільму "Коко до Шанель", 2009

Одрі Тоту з'явилася в ролі Коко Шанель в однойменному фільмі. У цій картині ми спостерігаємо за життям Габріель Шанель ще до її світової популярності в якості дизайнерки. Вона працює швачкою в барі, а вночі співає. Відома як співачка Коко, майбутня дизайнерка робить перші великі кроки в модній індустрії, створюючи капелюхи. А ще Шанель надихає своєю незалежністю і здатністю вирішувати проблеми, яких у житті француженки не бракувало.

"Стів Джобс", 2015
Кадр із фільму "Стів Джобс", 2015

Здається, неможливо зустріти людину, яка б не знала Стіва Джобса. Його фанатичне ставлення до Apple і скрупульозне створення дедалі зручніших і стильніших девайсів захоплювало мільйони. Про Джобса знято кілька фільмів, а ми рекомендуємо подивитися біографічну драму, де головну роль виконує Майкл Фассбендер. Лаконічне представлення Джобса на роботі і в особистому житті не можна залишити без уваги.

"Хічкок", 2012
Кадр із фільму "Хічкок", 2012

Трилери Хічкока це надбання кінематографа, що назавжди увійшло в історію кіно. Одна з найвідоміших робіт режисера психологічний хоррор "Психо". Так, у 2012 році вийшов фільм, присвячений закадровій метушні навколо створення "Психо". Цікаво, що з документальної історії зробили художній фільм. У ролі Альфреда Хічкока Ентоні Хопкінс. До зоряного акторського складу також увійшли Хелен Мірен і Скарлетт Йоханссон.

"Прогулянка", 2015
Кадр із фільму "Прогулянка", 2015

Джозеф Гордон-Левітт грає французького канатоходця Філіпа Петі. Його одержимість ходінням по натягнутому канату досягає апогею, коли акробат вирішує протягнути канат між вежами близнюками в Нью-Йорку. Вчинок Філіпа обіцяє увійти в історію, а фанатична любов героя до своєї справи викликає одночасно захват і заздрість — невже й справді можливо настільки пристрасно ставитися до улюбленої справи?

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.