До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих ролей Юена Макгрегора

За свою кар’єру, яка триває вже понад два десятиліття, Юен Макгрегор здобув визнання як глядачів, так і професіоналів кіноіндустрії. Його відзначено всілякими почесними нагородами, включно з премією "Золотий глобус" і BAFTA. Одні з його найкращих проєктів згадуємо сьогодні, 31 березня, з нагоди дня народження актора.

"На голці", 1996

Культова похмура комедія Денні Бойла про групу друзів, залежних від героїну, зробила Макгрегора всесвітньо відомим і до сьогодні є однією з найуспішніших робіт актора. У 2012 році "На голці" визнано одним з найкращих британських фільмів, знятих за останні 60 років.

Реклама

"Мулен Руж!", 2001

За роль Крістіана, молодого письменника, захопленого куртизанкою, в єдиному у своєму роді мюзиклі режисера База Лурмана актор отримав свою першу номінацію на "Золотий глобус". На додаток до неабиякої акторської майстерності Макгрегор продемонстрував свої разючі вокальні дані. Фільм відзначено у восьми номінаціях на 74-й церемонії вручення премії "Оскар" і сьогодні це одна з найвдаліших робіт режисера.

"Велика риба", 2003

У фентезійному драматичному фільмі Тіма Бертона, заснованому на однойменному романі 1998 року Данієля Воллеса, Макгрегор зіграв казкаря Едварда Блума, який розповідає синові фантастичні історії про своє життя. Стрічка "Велика риба" дуже вирізняється з-поміж звичних похмурих і готичних робіт Бертона, демонструючи здатність режисера працювати з кольором. Драма стала надзвичайно успішною, отримавши чотири номінації на премію "Золотий глобус", сім номінацій BAFTA, дві номінації на премію "Сатурн", а також номінації на премії "Оскар" і "Греммі".

"Я кохаю тебе, Філліпе Моррісе", 2009

Ще одна чорна комедія в послужному списку Макгрегора, сюжет якої заснований на реальній історії ув’язненого шахрая Стівена Джея Рассела (його зіграв Джим Керрі). Перебуваючи у в’язниці, Рассел закохується у свого сусіда по камері Філліпа Морріса (Юен Макгрегор). Після звільнення Морріса Рассел чотири рази втікає з в’язниці, щоб возз’єднатися з коханим.

"Фарго", 2017

У третьому сезоні серіалу Ноа Хоулі, створеного за мотивами однойменного культового фільму братів Коенів, Макгрегор грає відразу дві ролі. Сюжет оповідає про життя пари, Рея Стассі (Макгрегор) і Ніккі Сванго (Мері Елізабет Вінстед), які після невдалої спроби пограбувати брата Рея Емміта (також Макгрегор) опинилися вплутаними в справу про вбивство.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.