До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 чудових фільмів з Деніелом Крейґом

Хоча Деніел Крейґ більше знаний за роллю Джеймса Бонда, його послужний список виходить далеко за межі завдань агента МІ-6. Він зіграв безліч різноманітних ролей — від ізраїльського шпигуна до торговця кокаїном і приватного детектива — і працював з такими відомими режисерами, як Стівен Спілберг, Стівен Содерберг, Девід Фінчер, Сем Мендес і Джон Фавро. У цьому матеріалі згадуємо шість найкращих фільмів актора, які сповна демонструють діапазон його таланту.

"Любов — це диявол. Штрихи до портрета Ф. Бекона", 1998

Знятий для телеканалу BBC, цей фільм — белетризована біографія художника Френсіса Бекона і його стосунків з персонажем Деніела Крейґа, дрібним крадієм на ім’я Джордж Даєр. Фільм дістав премії в номінаціях "Найкращий новий британський повнометражний фільм" і "Найкращий британський актор" (Дерек Джейкобі й Деніел Крейґ) на Единбурзькому міжнародному кінофестивалі. На думку більшості, це була проривна роль Крейґа.

Реклама

"Проклятий шлях", 2002

Фільм заснований на графічному романі Макса Аллана Коллінза. Події відбуваються під час Великої депресії й фокусуються на історії колишнього бандита і його сина, які мстяться гангстерові, що вбив їхню сім’ю. Том Генкс грає головного героя Майкла Саллівана, якого виховав бос мафії Джон Руні поряд із власним сином Коннором у виконанні Деніела Крейґа. Фільм дістав гучне схвалення критиків за акторську гру, кінематографічність і тематичну чіткість.

"Листковий пиріг", 2004

Режисер Метью Вон, який згодом зняв "Пипець", франшизу Kingsman і свіжий "Арґайл", надав Крейґу одну з головних ролей його життя. У цьому фільмі про британського гангстера він грає торговця кокаїном, який хоче вийти з бізнесу, але спочатку мусить виконати кілька останніх завдань свого боса. Крейґ доволі харизматичний і жорстокий, коли це потрібно, — риси, які, без сумніву, зробили його ідеальним вибором для ролі Джеймса Бонда у фільмі "Казино "„Рояль"".

"Мюнхен", 2005

Деніел Крейґ грає головну роль у фільмі Стівена Спілберга, який розповідає історію операції "Гнів Божий", таємної помсти Моссаду терористичній палестинській організації за вбивство 11 членів ізраїльської олімпійської збірної в 1972 році. Крім п’яти номінацій на премію "Оскар" фільм дістав широке визнання критиків і досі вважається одним з "Найкращих фільмів XXI століття" у списку The New York Times.

"Дівчина з тату дракона", 2011

Екранізація феноменально популярного роману Стіга Ларссона — "Дівчина з тату дракона", яку зрежисував Девід Фінчер, стала своєрідним предметом гордості. Крейґ грає Мікаеля Блумквіста, редактора шведського журналу, якому доручено розслідувати зникнення й імовірне вбивство племінниці бізнес-магната. Крейґа, може, й відсунула на другий план Руні Мара в ролі Лісбет Саландер, яка допомагає йому в розслідуванні, але він у жодному разі не розчарував.

"Удача Логана", 2017

Роль Крейґа у стрічці Стівена Содерберга, безумовно, його найкумедніша. Він грає Джо Бенга, ув’язненого південця й фахівця зі знесення будинків. Сім’я Логана найняла його, щоб допомогти їм пограбувати автодром. Режисер нібито дав Крейґові творчу свободу для розвитку свого персонажа, і акторові вдалося привнести саме ті енергію та ентузіазм, які, безсумнівно, зробили фільм динамічнішим і цікавішим.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.