До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головний тренд осені — носити одяг задом наперед

Ви коли-небудь думали про те, щоб одягнути що-небудь задом наперед? Колись це вважалося дивним і неправильним, а тепер стало модним трендом.

The Row Pre-Fall 2022The Row Pre-Fall 2022

Прецедентом, що започаткував цю тенденцію у 2021 році, стала колекція The Row Pre-Fall 2022. Презентація сестер Олсен буквально перевернула звичні модні поняття догори дриґом. Перший образ у колекції: оверсайз-піджак, одягнений задом наперед поверх голого тіла, у комбінації з об’ємними штанами, чорними шкарпетками й босоніжками. Така стилізація була свіжою на вигляд, крутою і сучасною. У колекції можна було побачити й інші речі, вдягнені не так, як, здавалося, має бути.

Реклама
Селин Дион на церемонии вручения премии Селін Діон на церемонії вручення премії "Оскар" у 1999 році

Але насправді це не вперше, коли тренд на вдягання речей задом наперед намагався полонити світ моди. Згадаймо лишень вбрання Селін Діон на церемонії вручення премії "Оскар" у 1999 році. Співачка з’явилася в білому смокінгу авторства Джона Гальяно. Піджак Селін був застебнений ззаду, а виріз оголював її спину.

Герцогиня Кембриджская в 2019 году надела блузку Gucci задом напередГерцогиня Кембриджська у 2019 році вдягнула блузку Gucci задом наперед

Ще у 2019 році герцогиня Кембриджська продемонструвала таку стилізацію з фіолетовою блузкою Gucci, яку спеціально вдягла "неправильно". Белла Гадід відзначила свій 25-й день народження в привабливому, вдягненому задом наперед топі з колекції Gucci весна-літо 1998 авторства Тома Форда, тоді як Кендалл Дженнер у 2019 році вдягнула джинси Olivia Oblanc, у яких типова фронтальна частина із застібками й кишенями була і спереду, і ззаду.

Белла Хадид в топе из коллекции Gucci весна-лето 1998Белла Гадід у топі з колекції Gucci весна-літо 1998"Я завжди ношу светр задом наперед. Це має принадніший вигляд", — сказала одного разу неповторна Діана Вріланд. До всього іншого, така стилізація може дати друге життя речам і змогу заграти по-новому.

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.