До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія створення гіта Селін Діон My Heart Will Go On

В історії кіно саундтрек не часто здобуває так само багато прихильників, як і фільм, для якого його було написано. Пісня My Heart Will Go On у виконанні Селін Діон стала класикою в репертуарі співачки після неймовірного успіху стрічки Джеймса Кемерона 1997 року. Попри те, що в кар'єрі співачки було багато хітів, саме цю пісню найбільше жадає почути публіка на кожному концерті.

Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет в фильме Леонардо Ді Капріо і Кейт Вінслет у фільмі "Титанік", 1997
Пісня могла не побачити світ

Коли режисер Джеймс Кемерон запросив композитора Джеймса Хорнера написати музику для "Титаніка", він вирішив замовити тільки інструментальну партитуру. Продюсери порахували, що вокальний супровід буде занадто дорогим для і так величезного бюджету фільму.

Реклама

Коли Хорнер писав музику до фіналу фільму, він хотів, щоб вона була позачасовою, тому вирішив використати пісню: "Я хотів зробити щось інше, щось елегантне, зі смаком і сучасне". Коли він зіграв мелодію на фортепіано Селін Діон, співачці вона не зовсім сподобалася і вона відмовилася записувати пісню. Але Джеймс Хорнер наполіг на своєму і повернувся в студію, щоб створити демо, зрештою вони це все-таки зробили.

Залишалося переконати Джеймса Кемерона інтеґрувати пісню у фінал фільму. Хорнер розповів, що чотири тижні поспіль носив запис у кишені, чекаючи на момент, коли застане Кемерона у дуже доброму гуморі. Почувши трек з голосом Діон, він відразу погодився додати пісню.

Найбільший хіт Селін Діон

My Heart Will Go On на тлі майже тридцяти студійних альбомів, незліченних хітів, більш ніж п'ятнадцяти турів — залишається найзатребуванішим і визнаним треком у кар'єрі Селін Діон. З 1998 року співачка невтомно включала пісню для "Титаніка" у свої концертні сет-листи, часто використовуючи її для завершення шоу.

Дивовижно, але пісня, яку вона виконувала незліченну кількість разів наживо і по телебаченню, — результат єдиного запису у студії Джеймса Хорнера. Замість складного відео на мільйон доларів співачка покладається на простий, але дієвий рецепт: вкраплення свого гламурного виступу доповнює кадрами з фільму.

З огляду на те, що "Титанік" зібрав понад 2 млрд. доларів у прокаті, пісня також стала неймовірно популярною. Селін Діон вже була всесвітньо відомою артисткою, особливо після виступу на Олімпійських іграх в Атланті в 1996 році, але My Heart Will Go On принесла їй небувалу славу. Пісня отримала премії "Оскар" і "Золотий глобус" у номінації "Найкраща оригінальна пісня" і чотири премії "Греммі" в 1999 році. Вона також була додана у трек-лист альбому Let's Talk About Love, проданого накладом 31 мільйон копій по всьому світу. І через двадцять чотири роки My Heart Will Go On, як і раніше, залишається однією з найбільш знакових пісень попкультури.

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.