До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 трендів весна-літо 2022, які можна носити вже тепер

Аналіз тенденцій весни-літа 2022 року нині дасть змогу купувати менше й краще, а не заохочувати перевиробництво. Швидке й просте рішення? Пов’язати тенденції весна-літо 2022 з трендами сезону осінь-зима 2021/2022, щоб простіше орієнтуватися в найкращих інвестиціях у гардероб найближчого майбутнього. Vogue.ua зібрав сім головних тенденцій майбутнього сезону, які можна носити вже тепер.

Шовкові сукні-комбінації
Miu Miu
Jil Sander

Комбінації — це культові сукні, які не мають терміну придатності та якнайкраще уособлюють появу бажання знову вдягатися святково. У 1990-х ці сукні вважалися найкращим повсякденним варіантом, але моделі, що їх представили дизайнери в осінньо-зимовому сезоні, передусім призначені для вечірніх виходів. Нова особливість давно знайомих суконь — їхній атласний ефект. Блиск буде постійним наступного сезону, тому надихатися радимо сукнями Jil Sander і Erdem, Miu Miu і Peter Do. Щоб адаптувати сукню під поточний сезон, рекомендуємо міксувати її з однотонним пальтом класичного крою й високими чоботами.

Реклама
Пастельні тони
Loewe
Rodarte

Одним з головних трендів поточного сезону є лавандовий. Jil Sander, Loewe, Givenchy і Jonathan Simkhai — це лише деякі з брендів, які показали його у своїх колекціях. Лавандовий забарвив як пальта, так і сукні, в’язані светри та трикотажні комплекти. Майбутній сезон пропонує нам докладніше розглянути пастельні тони, до групи яких також уходить і лавандовий. Цей м’який відтінок фіолетового найефектніше змішувати з блакитним, блідо-жовтим і зеленим, як у колекціях Loewe і Rodarte.

Об’ємні блейзери
Proenza Schouler
Lanvin

Якщо цієї осені суперпопулярними є вкорочені жакети, то наступного сезону у світло софіт знову вийдуть об’ємні вільні блейзери. Це засвідчують колекції Balenciaga, Jil Sander, Proenza Schouler і Lanvin, які повертають цей широкий силует у гардероби. Спосіб носити їх простий: дати змогу їм бути головними героями образу.

"Голі сукні"
Valentino
Alberta Ferretti

Напівпрозорі "голі" сукні — мабуть, найгарячіший тренд наступної весни. Тканини знову відіграють вирішальну роль у візуальному сприйнятті. Образи від Alberta Ferretti, Fashion East, Givenchy і Valentino безпосереднє свідчення цьому.

Вінтажні сукні
Balenciaga
Simone Rocha

Естетика, яка знову набирає обертів і нагадує про те, що жіночність, злегка ностальгічна й вінтажна, так само важлива, як і інші, популярніші нині тенденції. Ця стилістична концепція переходить у наступний сезон завдяки сукням від Simone Rocha, Balenciaga, Erdem і Carolina Herrera, у яких для створення одягу використовують тюль, органзу і супероб’ємні текстури.

Білий колір
Saint Laurent
Givenchy

Попри те, що ця зима барвистіша, ніж зазвичай, у колекціях все ще наявна велика кількість бежевих, сірих, нейтральних відтінків, як показали Emilia Wickstead, Saint Laurent і Erdem. Для цього може бути багато причин, але зростання цікавості до концепцій капсульного гардероба й розумні інвестиції відіграють певну роль — зрештою, це базові кольори. Тож білий стає одним з ключових кольорів наступного сезону. Дизайнери часто представляли його у форматі total look, наприклад, Carolina Herrera, Saint Laurent, Emilio Pucci, Givenchy і Proenza Schouler. Очевидними й ефектними є сукні, але не варто забувати про легкі пальта, куртки й жакети.

Торочки
Proenza Schouler
Chloe

Торочки — одна з найстійкіших тенденцій ось уже кількох сезонів поспіль. Наступної весни вони стануть тоншими й легшими, хоча їхня кількість збільшиться, щоб надати оздоблюваним сукням і тунікам більшого об’єму.

Текст: María José Pérez Méndez

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.