До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 головних трендів сезону осінь-зима 2021/2022

Пандемія точно навчила нас завжди мати при собі дезінфекційний засіб для рук і маску для обличчя, як додаток до звичного набору: "ключі від дому, телефон, гаманець", але, судячи з колекцій сезону осінь-зима 2021/2022, це не послабило бажання дизайнерів створювати одяг з іще більшим ентузіазмом. Після року в ізоляції та ще одного сезону диджитал-показів в індустрії моди сила й енергія відчуваються тільки гостріше. Мінісукні з торочками, блискуче вбрання відтінку срібла, яскраві кольори й незвичні принти — vogue.ua зібрав 12 головних трендів сезону осінь-зима 2021/2022.

Versace
Торочки

Торочки знову полонили світ моди минулого осінньо-зимового сезону — і не збираються здавати свої позиції й тепер. Цей ковбойський декоративний елемент знайшов своє втілення на базових сукнях з довгими рукавами, замшевих парках і сумках. Такі шовкові нитки — найкраще рішення не тільки для вечірніх виходів, а й для повсякденних образів.

Реклама
Fendi
Hermes
Coperni
Екохутро

Тренд на екологічність та усвідомлене споживання набирає обертів з кожним новим сезоном. Дедалі більша кількість брендів стала відмовлятися від натурального хутра на користь штучного, а streetstyle-зірки уже не один сезон носять лише екошуби. Двобортні пальта, подовжені парки, короткі й oversize-шуби — вибрати потрібний варіант можна в колекціях Miu Miu, Prada і Dries Van Noten.

Prada
Dries Van Noten
Miu Miu
Catsuit

Кетсьюти, різновид комбінезонів, які щільно облягають тіло, актуальні тепер не тільки на заняттях йогою. Нового сезону дизайнери одержимі ними більше, ніж можна було сподіватися. Від Salvatore Ferragamo до Prada, від Emilia Wickstead до Dolce&Gabbana: цілісні одиниці із сітки, мережива, вовни або трикотажу — те, чим варто поповнити свій гардероб цієї осені.

Salvatore Ferragamo
Prada
Emilia Wickstead
Бузковий

Не такий яскравий як фіолетовий, м’який і ніжний бузковий вступає в модну гру. Магічний, втішний для ока, він легко може стати основою осіннього гардероба. Весняний бузок, пилова лаванда або чорничний макарун — нового сезону в пошані будуть усі відтінки. Розкішні шовкові сукні, двобортні пальта з поясом, що підкреслює тендітність силуету, і навіть "дуті" пуховики й штани, які прийшли з амуніції лижників і сноубордистів, — бузковий забарвив усі елементи осінньо-зимового гардероба.

Givenchy
Jil Sander
Miu Miu
Необроблений денім

Денім актуальний щосезону, але в осінньо-зимових колекціях бренди зробили ставку саме на raw denim — необроблену джинсову тканину. Найкращим осіннім рішенням стане "канадський смокінг" — denim total look темно-синього кольору. Свої варіанти тренду представили Ottolinger, Bevza і Hermes.

Hermes
Ottolinger
Bevza
Ромби

Тренд на чорно-білий принт "шахівниця" нового сезону трансформується в різнокаліберні ромби. Такі можна було побачити в колекціях Valentino, Saint Laurent і Dior. Характерний для стилю препі, нового сезону принт у ромби стане однією з головних тенденцій. Радимо робити ставку не тільки на традиційні жилети, а й на пальта, шовкові максісукні та спідниці.

Valentino
Dior
Saint Laurent
Срібло

Розсипи леліток й ансамблі блискучих каменів зачекалися свого яскравого виходу у світ. Бренди наполягають — спортивні штани, худі й улюблені кросівки краще залишити для сімейного відпочинку. Металізовані сукні й комбінезони матимуть гармонійний вигляд з високими шкіряними чоботами, пухнастими сумками й навіть штанами кльош, як у Louis Vuitton, Chanel і Sportmax.

Louis Vuitton
Chanel
Sportmax
Стьобаний верхній одяг

Стьобані бомбери й парки, пальта й кейпи нового сезону стануть найбажанішим верхнім одягом. Крім своєї актуальності, вони гарні своєю практичністю й функціональністю: їм не потрібне додаткове обігрування й вигадлива стилізація. Восени вибирайте моделі базових кольорів, як у Dior і Max Mara, або робіть ставку на пастельні відтінки, як в Emilio Pucci.

Max Mara
Emilio Pucci
Dior
Шовкові хустки

Шовкові хустини-косинки відроджують естетику класичної елегантності. Принти й відтінки, що їх представили дизайнери, незліченні, тому варіант до вподоби знайдуть як прихильниці однотонних моделей, так і принтованих зразків. Комбо шовкової хустки й берета матиме особливо ефектний вигляд — надихнутися на стилізацію пропонуємо показом Philosophy di Lorenzo Serafini.

Philosophy di Lorenzo Serafini
Dior
Max Mara
Екстрадовгі рукави

Рукави светрів і джемперів у колекціях осінньо-зимового сезону набули розміру XXL. Екстрадовгі моделі можна було помітити на шоу Acne Studios, Balmain і Loewe. Правильно підкреслити акуратну недбалість образу допоможуть спідниці-олівці, гостроносі туфлі-лодочки й великі прикраси.

Balmain
Loewe
Acne Studios
Total knit

Головне відкриття цього року — трикотаж. Якщо раніше він переважно знаходив своє втілення в топах і сорочках поло, глобальна пандемія дала йому новий виток популярності. Максісукні, незвичні комплекти, кнікерси, взуття й навіть сумки — тепер за допомогою одягу з трикотажу можна створити по-справжньому ошатний образ. Нового сезону рекомендуємо робити ставку на асиметричні моделі, як у Balmain, Fendi і Acne Studios.

Fendi
Balmain
Acne Studios
Яскраві кольори

Кольори й відтінки — ключовий мотив сезону. І у своїх колекціях модні Доми роблять ставку на кольоротерапію: жовтий, як заповідав Pantone, насичений помаранчевий або неоново-фіолетовий — найкращі претенденти на місце набридлим нейтральним відтінкам, властивим осінньому гардеробу. Надихатися на стилізацію радимо колекціями Versace, Proenza Schouler і Salvatore Ferragamo.

Proenza Schouler
Salvatore Ferragamo
Versace

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.