До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найобговорюваніших моментів на показах сезону весна-літо 2022

Мардж Сімпсон у бальній сукні Balenciaga, шоу Fendace та образи Карді Бі — сезон весна-літо 2022 був наповнений яскравими моментами. Vogue.ua розповідає про 10 найобговорюваніших з них.

Fendace

Історична модна подія: Донателла Версаче і Кім Джонс помінялися ролями й натхненні їхньою дружбою створили дві унікальні колекції. Цей показ був феєрією, святом супермоделей, яке навіть Елізабет Герлі не змогла проґавити. Кейт Мосс і Шалом Гарлоу, Ембер Валлетта і Наомі Кемпбелл — два доми змінили свою культурну значущість і соціальну цінність.

Реклама
Дуа Ліпа на показі Versace

Обличчя рекламних кампаній бренду Дуа Ліпа відкривала й закривала шоу в блискучих рожевих сукнях, немов створених спеціально для вечірок і прикрашених фірмовими шпильками.

The Simpsons і Balenciaga

Найбільшим сюрпризом Тижня моди в Парижі були Сімпсони: Гомер, Мардж, Барт, Ліза і Меггі стали моделями для нової колекції Balenciaga — бездоганна грайлива сатира на помпезність та обставини індустрії.

Шоу Balmain

До свого 10-річного ювілею в Balmain Олів’є Рустен продемонстрував потужне шоу й улаштував показ із зірковими іменами для 6000 глядачів. Список супермоделей неосяжний — у шоу взяли участь Наомі Кемпбелл, Карла Бруні, Мілла Йовович, Карен Елсон, Лара Стоун, Наташа Полі, Наталія Водянова та багато інших зірок індустрії.

Трамплін Rejina Pyo

Перше офлайнове шоу з початку пандемії Реджина Піо влаштувала в Лондонському центрі водних видів спорту, де олімпійська команда в різнокольорових купальних костюмах авторства дизайнерки влаштувала видовищну акробатичну демонстрацію на висоті від трьох до 10 метрів.

Стритстайл від Карді Бі

Карді Бі влаштувала яскраве шоу для фотографів вуличного стилю: виконавицю закарбували в екстравагантному образі Schiaparelli, скульптурному вбранні від Balenciaga, а також у монохромі від Річарда Квінна.

Камбек Джиджі Гадід

Джиджі Гадід гучно повернулася в модельний бізнес, з’явившись у незліченній кількості показів у Нью-Йорку й Мілані. Від Moschino до Versace і Fendace, модель возз’єдналася зі своєю модною сім’єю під час місяця моди.

Новий формат показів від Marni

Дизайнер Франческо Ріссо об’єднав моделей і глядачів в один модний захід. Чотириста гостей були вдягнені в образи Marni, щоб передати почуття єдності ще до початку шоу. "Річ не так у видовищі, як у тому, щоб залучити всіх до діалогу", — прокоментував дизайнер.

Одночасні покази Prada

Міучча Прада й Раф Сімонс показали свою колекцію весна-літо 2022 одночасно в Мілані й Шанхаї: моделі з кожної країни ходили на подіумах в одному й тому самому образі в один і той самий час. Це був успіх не тільки з погляду постанови шоу, а й того, що світ дедалі більше усвідомлює глобальний інтерес.

Шоу Chanel, натхнене 1990-ми

Показ Вірджинії Віардо був зухвалою одою 1990-х з натовпом фотографів біля подіума. В останній день паризького Тижня моди моделі крокували у фірмових перлах і ланцюгах, грайливо струшуючи ідеально укладеним волоссям.

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.