До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому торочки — помітний тренд майбутньої осені

Історія торочок дуже довга — настільки, що їх уперше можна було помітити ще в представників домесопотамської цивілізації, коли з’явилися перші довгі смуги, що прикрашали деякі предмети одягу того часу. Логічно, що таку специфічну річ, як торочки, майстерно перетворювали знову й знову, варіюючи товщину, довжину, матеріали й деталі. Саме ця здатність торочок до трансформації й зумовила їхню довговічність. Ось чому торочки — одна з тих прикрас, що постійно повертається як у повсякденну моду, так і на подіуми: є вони і в осінньо-зимових колекціях, і в круїзних показах, що зробило їх одним з головних трендів наступного року.

Oscar de la Renta
Тонкі золоті торочки
Dior

Така сукня стане особливо актуальною майбутньої осені з кількох причин. По-перше, через колір — м’яке й блискуче золото здатне швидко надати помпезності будь-якому образу. По-друге, завдяки способу крою, адже торочки видно як на спідниці, так і на плечі моделі. А саме тіло сукні, здається, виготовлено з тонких торочок, переплетених між собою, щоб відкриватися тільки тоді, коли це потрібно.

Реклама
Майстерна ручна робота
Chloe

Модний Дім Chloé, яким тепер керує Габрієла Герст, уособлює етичні й естетичні принципи креативної директорки, а також її відданість принципам сталого розвитку. У резортній та осінньо-зимовій колекціях бренду можна знайти безліч тканин і оздоблень ручної роботи, що є одним з головних елементів дискурсу про екологічну й соціальну відповідальність, які обстоює Герст.

Мініспідниці в стилі гранж
Chanel

Таку інтерпретацію торочок можна побачити на подіумах часто, проте саме вона є однією з найефектніших. Круїзна колекція Віржині Віар для Chanel натхнена тими знаковими персонажами, якими аж кишіли музичні сцени 60-х років. Шкіряні торочки — великий тренд осінньо-зимового періоду.

Мінімалістичні торочки
Gabriela Hearst

Торочки, що з’явилася в колекції Сhloe, мали грубіший вигляд, типовий для ручної роботи. У Gabriela Hearst же торочки набувають гладкішої поверхні, що робить їх майже непомітними. Ніякого посмаку ковбойського стилю або бохо — це чиста нормативна елегантність.

Артистичні торочки
Moschino

Сукні Moschino кольору фуксії засвідчили, що торочки можуть бути виготовлені не тільки з тканини — вони також можуть мати й інший, художній зовнішній вигляд. Наприклад, ланцюжки з великими намистинами, що імітують фішки казино, — артистизм у всій красі.

Текст: María José Pérez Méndez

За матеріалами vogue.es.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.