До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Історія кохання: Кортні Лав і Курт Кобейн

Кортні Лав і Курт Кобейн познайомилися в 1990 році. На той час він був лідером гурту Nirvana, що швидко набирав популярність, а вона — солісткою Hole. Їхня перша зустріч не увінчалася успіхом, проте за рік між ними закрутився роман, який хоч і тривав недовго, проте був сповнений палких і пристрасних почуттів. Кортні й Курта називають головною парою епохи гранжу та найвідомішими бунтівниками останнього десятиліття XX століття. На честь дня народження Курта Кобейна, Vogue.ua згадує, як розвивалася історія їхнього кохання.

Кортні Лав і Курт Кобейн

У Кортні й Курта було багато спільного: вони кинули дім у підлітковому віці, обидвоє були закохані в музику й далекі від ідеалу, але їм було добре разом. Познайомилися вони в клубі, де в Курта був концерт, а Кортні спробувала зробити йому комплімент, що виявився невдалим і тільки відштовхнув музиканта від неї. За рік Кортні дізналася, що Курт розійшовся зі своєю дівчиною, і вирішила піти в наступ. Вона надіслала йому подарунок: маленьку скриньку у формі серця з крихітною порцеляновою лялькою. Перш ніж надіслати подарунок, вона напарфумила його своїм улюбленим ароматом. Багато хто вважає, що саме цей подарунок став натхненням для пісні Heart-Shaped Box. Щоправда, як запевняв сам музикант, трек написаний під впливом телепередач про дітей, хворих на рак.

Реклама
Кортні Лав і Курт Кобейн

Одного разу Курт зателефонував Кортні о третій годині ночі. Вони проговорили до самого ранку й уже не припиняли спілкування. "Нарешті я знайшов людину, абсолютно схожу на мене. І абсолютно байдуже, хто це — чоловік, жінка, гермафродит чи віслюк. Головне, що ми підходимо одне одному", — говорив Кобейн. Саме в Кортні він знайшов споріднену душу. Їхні стосунки можна порівняти з постійним виверженням вулкана: вони сварилися, мирилися, шаленіли й пристрасно кохали одне одного. У вільних стосунках вони пробули до 1992 року, поки Кортні не дізналася про свою вагітність. Весілля пара влаштувала 24 лютого на Гаваях: Курт надягнув свою улюблену картату піжаму, а Кортні — сукню, що раніше належала Френсіс Фармер.

Кортні Лав і Курт Кобейн

18 серпня на світ з’явилася їхня донька Френсіс Бін. Друге ім’я Бін, що в перекладі з англійської означає "квасолинка", придумав Курт, коли вона перебувала в лоні матері. Кобейн побачив її фото на УЗД і мило прозвав її так. Подружжя дуже любило свою доньку, особливо Курт. Якось він написав у листі батькові: "Щоразу, коли я дивлюся телевізійне шоу про дітей, що вмирають... я не можу не плакати. Мене щодня переслідує думка про те, що я можу втратити свою дитину. Я навіть трохи нервуюся, коли беру її в машину, боячись потрапити в аварію".

Весілля Кортні Лав і Курта Кобейна

Попри велике кохання, подружжя не могло впоратися з наркотичною залежністю. Обидва проходили курс реабілітації (Кортні успішніше за Курта). За місяць до смерті Кобейна Лав урятувала його від передозування в Римі й умовила знову лягти до клініки. Там він провів усього кілька днів, а потім утік. Невдовзі Курт Кобейн, за офіційною версією, застрелився у власному домі. У передсмертній записці він написав: "Кортні, ніколи не здавайся, заради Френсіс. Я кохаю тебе". На цій фразі й завершилися історія їхнього великого й трагічного кохання, пам’ять про яке досі зберігається в серцях відданих фанатів.

Кортні Лав і Курт Кобейн

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.