До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Модні винаходи Роберто Каваллі

15 листопада 83 роки виповнюється італійському дизайнеру Роберто Каваллі, який все своє життя не втомлюється захоплюватися красою жінок і при цьому фонтанувати ідеями. Vogue.ua зібрав ключові винаходи італійця, які допомогли йому побудувати один з найвідоміших у світі брендів.

Роберто Каваллі

Друк по шкірі

Роберто Каваллі почав свою кар'єру в 1972 році і приблизно в цей самий час запатентував технологію друку на тонкій шкірі. Винахід дозволив йому стати королем вечірніх шкіряних суконь, які він тепер міг робити в будь-яких кольорах.

Реклама
Roberto Cavalli весна-літо 2014
Roberto Cavalli весна-літо 2011

Експерименти з денімом

На початку 1990-х Роберто Каваллі почав шити джинси з деніму з еластаном, що відразу сподобалося його клієнткам — тепер джинси спокусливо обтягували їхні фігури, а не приховували. У 1994-му в колекції Каваллі з'явилися джинси з піскоструменевою обробкою, що теж захопило клієнтів бренду.

Roberto Cavalli весна-літо 1999
Roberto Cavalli весна-літо 1995

Італійський гламур

Королем італійського гламуру називають Джанні Версаче, однак Роберто Каваллі набагато раніше почав пропагувати підкреслено сексуальний і зухвалий стиль. Напівпрозорі сукні, щедрий дорогоцінний декор, кричущі принти й розкішні фактури — дизайнер вміло жонглював цими елементами протягом усієї своєї кар'єри. Любили цю неприховану сексапільність і знаменитості. До речі, в нульових у нарядах Roberto Cavalli нерідко з'являлася Вікторія Бекхем. Сам Каваллі свій стиль описує просто: "Я роблю все, щоб жінка відчувала себе царицею".

Рекламна кампанія Roberto Cavalli, 1990
Spice Girls у вбранні Roberto Cavalli, 2007

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.