До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Свої секрети: як створюються кутюрні сукні Christian Dior

За однією кутюрною сукнею, як правило, стоїть робота декількох десятків високваліфікованих спеціалістів, яка обчислюється сотнями годин ручної праці. Вишивка, пришивання блискіток і каменів, робота з мереживом і навіть розробка моделей за допомогою 3D-технологій – при роботі над кутюрною колекцією Christian Dior сезону весна-літо 2018 Марія Грація К'юрі надихалася полотнами сюрреалістів і ділилася, що іноді не варто вірити своїм же очам. Щоби зрозуміти, як створювалося майже нереальне вбрання, пропонуємо подивитися три відео, зняті в майстернях.

Сукня SONGE

Назва моделі нагадує про центральну тему сюрреалізму, яку вибрала своїм орієнтиром Марія Грація К'юрі, про сни і марення. Це плаття було виготовлене з органзи, яку пофарбували вручну в відтінки бежевого, зеленого, рожевого і синього, а потім розшили пайєтками і ретельно зплісирували.

Реклама
Сукня NUDE

Вишивка, незмінний компонент нарядів Високої моди, прикрашає сукню Nude із зображенням оголеного жіночого торсу з пайєток в техніці тромплей. Вона була повністю виконана в майстернях Vermont, які Dior придбав в 2013 році. "Вишивка, як і раніше, виконується вручну, як у XVIII столітті, іноді навіть на старовинних верстатах", – нагадував Крістіан Діор в своїх мемуарах в 1956 році.

Сукні L’IMPÉRATRICE і CHANT À LA LUNE

Розпис по тканині на сукнях L'Impératrice і Chant à la Lune був виконаний вручну за допомогою різних відтінків білого і чорного, а потім розшитий пайєтками. Тут варто нагадати, що тема передбачень, знаків і символів була надзвичайно важливою для Крістіана Діора, а також для Марії Грації К'юрі. Її розкривають у малюнках за мотивами карт Таро. До речі, сукні L'Impératrice і Chant à la Lune зшиті з потрійної органзи.

Читайте також:

Смуга життя: рекламна кампанія Fendi весна-літо 2018

Український Vogue відзначить 5-річчя

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.