До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ремесло: колекція LITKOVSKAYA осінь-зима 2020/2021

У межах Тижня моди в Парижі український бренд LITKOVSKAYA представив колекцію сезону осінь-зима 2020/2021. Нову лінію лейбл розділив на дві частини: prêt-à-porter (основний масив речей нового сезону) і artisanal (блок з 10 речей, зроблених винятково вручну в тій же техніці, що і традиційна українська килимова доріжка).

LITKOVSKAYA Artisanal осінь-зима 2020/2021

Основну увагу на шоу відвели саме частині Artisanal – як заяві про те, як бренд LITKOVSKAYA бачить свій розвиток і до яких цінностей прагне. Моделі розташувалися в центрі простору бібліотеки, за їхніми спинами на екрані демонстрували відео про процес плетіння килимової доріжки.

Реклама
LITKOVSKAYA Artisanal осінь-зима 2020/2021

"Як кожне життя складається з мільйонів різних моментів, так і кожна річ в артизанальній частині цієї колекції зіткана з сотень маленьких шматочків: клаптиків, "залишків" текстильного виробництва і переробленого одягу. За допомогою традиційних українських швейних і ткацьких технік ми вдихаємо нове життя в предмети одягу, які раніше вже розповідали свою історію. І даємо їм змогу заговорити знову", – кажуть у бренді.

LITKOVSKAYA Artisanal осінь-зима 2020/2021

Всі речі Artisanal створюють лише вручну, а складність і специфіка кожного етапу виробництва роблять ці предмети унікальними. Так, підкладка однієї сукні була зібрана з шматків шовку, використаних у весняно-літніх колекціях LITKOVSKAYA 2017 і 2020 років. Виробляла цю модель майстриня в селі Чорна – селищі з населенням близько тисячі осіб, більшість з яких спеціалізуються на ремісничих виробах. Ще один піджак складається з 50 сорочок – більшість з них обрали серед вживаного одягу. Всіх їх розірвали на шматки в ательє бренду і сплели в цілісне полотно.

LITKOVSKAYA Artisanal осінь-зима 2020/2021

"Це наш маніфест. Заява про те, що немає нічого старого і нічого нового, нічого первинного і вторинного. Це наша спроба підкреслити нескінченність, зловити і усвідомити момент трансформації. Це ода наступності поколінь, ода традиціям і новий погляд на них – як на відповідь на багато питань сучасного світу", – пояснюють концепцію колекції в LITKOVSKAYA.

Переглянути всю колекцію LITKOVSKAYA осінь-зима 2020/2021.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.