До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найпопулярніших колекцій сезону весна-літо 2020

Vogue Runway – не лише місце, де мріють опинитися всі дизайнери, а й улюблений ресурс модників, де вони першими можуть побачити нові колекції. Щосезону, коли всі шоу добігають кінця, команда ресурсу публікує рейтинг найпопулярніших показів. Розповідаємо, хто потрапив до списку цього разу.

Gucci

Кількість унікальних переглядів : 99 129

Реклама

Без перебільшення можна сказати, що як дизайнер Алессандро Мікеле є однією з найвпливовіших фігур в індустрії. Він пройшов шлях від мінімаліста до максималіста і змусив світ полюбити вінтаж усіх епох, дивні кольори і принти, логотипи, блиск і гендерну нейтральність. У наші дні Gucci прагне стати прикметником, абсолютним синонімом до "хорошого-класного-вражаючого" — саме це значить неологізм guccified. Навіть діти впізнають зелено-червоно-зелену смужку, коли бачать її на комусь. І еклектичний гардероб, який Мікеле створює для бренда, стає уніформою.

Переглянути всю колекцію Gucci весна-літо 2020.

Chanel

Кількість унікальних переглядів : 82 130

Віржіні Віар, яка обійняла пост креативної директорки Chanel після смерті Карла Лагерфельда, не полишає складати цікавий антураж для сезонних колекцій бренда. Цього разу вона перетворила Гран-Пале на вулиці Парижа, а точніше його дахи. Колекція Віар наповнена духом бунтарства і енергією юності, але приправлена фірмовим стилем Chanel.

Переглянути всю колекцію Chanel весна-літо 2020.

Saint Laurent

Кількість унікальних переглядів : 76 370

Колекція Saint Laurent весна-літо 2020 зосереджена на тому, що робив Ів Сен-Лоран у ХХ столітті, – його культовому Le Smoking і його російській колекції хіпі-люкс. Вакарелло систематично переосмислює і повторно транслює спадщину маестро для нового покоління. Цього сезону дизайнер представив серію мікрошортів і бермудів, жакетів з об'ємними плечима, сонцезахисних окулярів Betty Catroux і витончених чобіт.

Переглянути всю колекцію Saint Laurent весна-літо 2020.

Prada

Кількість унікальних переглядів : 73 033

Нова колекція Міуччі Пради – це трактат про самовираження через підхід "менше означає більше"; це глибокі думки про одну з найактуальніших проблем індустрії – внутрішнє протиріччя між споживанням, виробництвом і соціальною відповідальністю. Вихідною точкою колекції в сезоні весна-літо 2020 була ідея про те, що "людина і її особистий стиль мають бути важливішими за одяг". Мета – створити позачасовий гардероб: інвестувати з розумом в кілька речей і носити їх як завгодно, де завгодно і з чим завгодно.

Переглянути всю колекцію Prada весна-літо 2020.

Louis Vuitton

Кількість унікальних переглядів : 71 624

Показ Louis Vuitton Ніколя Жеск'єра став останнім шоу сезону весна-літо 2020. Нова колекція французького модного Дому – це не лише кульмінація чотиритижневої модної подорожі, але і початок нового десятиліття. Робота Ніколя Жеск'єра в Louis Vuitton тісно пов'язана з минулим. Попереднього сезону дизайнер загравав з 1980-ми, ще кілька сезонів тому – з естетикою XVIII століття, а тепер – з Belle Époque.

Переглянути всю колекцію Louis Vuitton весна-літо 2020.

Burberry

Кількість унікальних переглядів : 71 373

Досвід і знання Ріккардо Тіші про мистецтво крою та драпірування, набуті в Givenchy, його європейський інстинкт витонченої сексуальності і прихильність до сучасних тканин – сильні сторони дизайнера, які роблять колекції Burberry дедалі кращими.

Переглянути всю колекцію Burberry весна-літо 2020.

Christian Dior

Кількість унікальних переглядів : 71 058

На шоу Christian Dior подіум перетворився на ліс зі 160 різних молодих дерев з цибулинними кореневими пучками, загорнутими в мішковину, які розставили у приміщенні іподрому. Настрій колекції відчувався в кожній деталі. На подіумі з'явилися елементи утилітарної класики: джинси та комбінезони, забарвлені у техніці tie-dye, светри в смужку в парі з вільними штанами чи мідіспідницями з рослинним принтом, величезні сумки-тоути, еспадрильї і перфоровані черевики.

Переглянути всю колекцію Christian Dior весна-літо 2020.

Balenciaga

Кількість унікальних переглядів : 68 607

Як не дивно, одним з ключових факторів у модній індустрії є актуальність у всіх її проявах. Демна Гвасалія – той дизайнер, що як ніхто інший відповідає цьому критерію і у своїх колекціях порушує найважливіші питання. Колекцію Balenciaga весна-літо 2020 він представив на "політичній" арені – імпровізованому подіумі, що нагадує чи то парламент, чи то асамблею. На "засіданні" він досліджував предмет power-dressing.

Переглянути всю колекцію Balenciaga весна-літо 2020.

Celine

Кількість унікальних переглядів : 67 548

Мода і стиль 1960-х і 1970-х продовжують проявлятися в колекціях нового сезону. Для Еді Слімана ця естетика не так питання духу часу, як збереження вірності тому, що він завжди робив. У колекції Celine весна-літо 2020 дизайнер зосередився на створенні гардеробу з речей з деніму, жакетів, плісированих спідниць, кюлотів, сонцезахисних окулярів і одягу хіпі.

Переглянути всю колекцію Celine весна-літо 2020.

Versace

Кількість унікальних переглядів : 67 207

Донателла Версаче знає, як зробити справжнє шоу. Кілька років тому вона вивела на подіум супермоделей дев'яностих, з якими працював ще її брат Джанні, а тепер згадала ще один важливий момент в історії Versace – вихід Дженніфер Лопес у сукні з тропічним принтом на церемонії Grammy Awards 2000 року. У фіналі показу Versace весна-літо 2020 на подіум вийшла сама Джей Ло у вбранні, натхненному тим самим образом.

Переглянути всю колекцію Versace весна-літо 2020.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.