До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 головних трендів сезону весна-літо 2020

Сезон весна-літо 2020 вже зовсім близько, баєри зробили замовлення, а модники вже склали список побажань на майбутній сезон. Vogue.ua вибрав 10 ключових тенденцій весняно-літнього сезону.

Ультракоротко

Наступної весни дизайнери повертають на подіуми ультракоротку довжину, а це означає, що подбати про бездоганний вигляд ніг слід вже зараз. Короткими можуть бути як спідниці, так і шорти. Наприклад, П'єрпаоло Пічоллі показав у колекції Valentino весна-літо 2020 білосніжну сукню, яка ледве прикриває стегна, а в Saint Laurent і Chanel продемонстрували, з чим носити мікрошорти.

Реклама
Saint Laurent весна-літо 2020
Chanel весна-літо 2020
Valentino весна-літо 2020
Жакети з 1970-х

Сімдесяті – одне з найбільш універсальних модних десятиліть, в якому дизайнери не перестають черпати натхнення. Наступної весни вони пропонують нам згадати про приталені однобортні жакети, які були шалено популярними саме в той час. Вони мають чудовий вигляд у парі зі штанами-кльош і спідницями міді і однозначно сподобаються прихильницям буржуазного стилю.

Prada весна-літо 2020
Victoria Beckham весна-літо 2020
Marc Jacobs весна-літо 2020
Нове життя тренчкота

Класичний тренч наступної весни матиме оновлений вигляд – дизайнери активно експериментують з його кроєм, деталями і фактурами тканини. Наприклад, Майкл Корс акцентує всю увагу на плечах, Sacai придумали незвичайну застібку у вигляді шнура, а в Oscar de la Renta використали лазерну вирізку, яка перетворила фактуру на квіткову клумбу.

Michael Kors весна-літо 2020
Sacai весна-літо 2020
Oscar de la Renta весна-літо 2020
Сукні-тістечка

Інфантильність міленіалів і їхнє постійне бажання сховатися від реальності надихає дизайнерів на створення образів, які, на перший погляд, навряд чи можуть знадобитися в реальному житті, а саме – суконь, що нагадують тістечка. Однак пишні вбрання, прикрашені воланами або просто наповнені повітрям, все частіше трапляються на вулицях. Наступної весни найромантичніші з них варто шукати у Erdem, Molly Goddard, Brock Collection.

Brock Collection весна-літо 2020
Molly Goddard весна-літо 2020
Erdem весна-літо 2020
Мотузка замість пояса

Звичайна мотузка наступної весни стане одним з головних аксесуарів, адже саме нею дизайнери рекомендують підкреслювати талію. У колекції Valentino вона оперізує елегантну білу сукню, а у Isabel Marant – утилітарний комбінезон.

Valentino весна-літо 2020
Isabel Marant весна-літо 2020
Tory Burch весна-літо 2020
Легка спокуса

Деталі спідньої білизни стануть повноцінними учасниками модного марафону наступного сезону. Ремені, що нагадують підв'язки для панчіх, бра, одягнене на сорочку, і топи в вигляді корсеті з'явилися у колекціях від Нью-Йорка до Парижа та нагадали всім, що чуттєвість і сексуальність з модного порядку нікуди не зникли.

Dion Lee весна-літо 2020
Priscavera весна-літо 2020
Thom Browne весна-літо 2020
100% деніму

Денім надалі підкорює модні серця. На останніх Тижнях моди йому присвятили нові колекції навіть такі бренди, як Celine, Givenchy і Brandon Maxwell, що зазвичай працюють в іншому напрямку.

Celine весна-літо 2020
Givenchy весна-літо 2020
Brandon Maxwell весна-літо 2020
Асиметричні рюші

Шанувальниці романтичного стилю, не готові одягатися в образи а-ля Марія-Антуанетта, точно вподобають вбрання з асиметричними рюшами. Наприклад, Джамбаттиста Валлі у своїй звичній манері прикрасив ними сукні, але особливо розкішний вигляд ці каскади мають на жакетах, як у Dries Van Noten і Alexander McQueen.

Alexander McQueen весна-літо 2020
Dries Van Noten весна-літо 2020
Giambattista Valli весна-літо 2020
Нова маскулінність

Маскулінність наступної весни проявиться не лише в ідеально скроєних двійках та взутті на чоловічий лад. Дизайнери масово звернулися до жилетів: у Tibi вони схожі на блейзери без рукавів, у Saint Laurent повторюють крій жилетів від костюмів-трійок, а у Zero + Maria Cornejo жилети зшиті в найкращих традиціях мінімалізму.

Tibi весна-літо 2020
Saint Laurent весна-літо 2020
Zero + Maria Cornejo весна-літо 2020
Рідке золото

Вбрання, що нагадують розплавлене золото або упаковку від цукерок Ferrero Rocher, стануть справжньою окрасою гардероба. І якщо Демна Гвасалія у колекції для Balenciaga показав версію виключно для червоної доріжки, то пропозиції Celine і Rochas можна цілком уявити і в повсякденному житті.

Rochas весна-літо 2020
Celine весна-літо 2020
Balenciaga весна-літо 2020

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.