До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Іван Фролов — про Крим, нову колекцію і підтримку

Минулий модний сезон був успішним для українських дизайнерів, а однією з ключових міжнародних подій став показ нової колекції FROLOV, яку дизайнер Іван Фролов представив на Тижні моди в Лондоні за підтримки Kronenbourg 1664 Blanc Україна. Ми дізналися всі подробиці.

Реклама

#promotion

Як народилася колекція

Ця колекція народилася в Києві. Наша команда вклала в кожен шов і вишивку всю свою любов, незважаючи на обстріли і повітряні тривоги. Натхнена вона Кримом, який у кожного українця має особливе місце у серці. Особисто для мене Крим — це найяскравіші підліткові спогади, порпаючись в яких, я постійно знаходив речі, що стали частиною колекції — від відтінку бургунді, навіяного культурою виноробства в Криму, до мережива та тваринних принтів, які я пам'ятаю з тодішніх дискотек.

Фото: @shtefutsa
Фото: @shtefutsa

До анексії 2014 року я відвідував півострів щоліта. Неможливість побувати у цих місцях знову відродила в моїй пам’яті десятки образів, які хвилювали мене та вплинули на моє розуміння жіночності, сексуальності та свободи самовираження в кінці 1990-х та 2000-х роках. Свобода та провокація є визначальними рисами бренду FROLOV. Їх осмислення і втілення також відбулись завдячуючи Криму.

Фото: @shtefutsa
Фото: @shtefutsa

Про Крим

Крим — це Україна, це частина нашого життя і найприємніші спогади, які допомагають вистояти у ці важки часи. Це мікс пригод і насолод, перше кохання і дорослішання, мода нульових і тепло, яке переповнює тебе. В цьому унікальному місці поєдналися неймовірна природа та захоплива культура, які надихали і надихають. Так, переливи на фірмових корсетах FROLOV відображають моє захоплення кримським надвечір’ям та спогади про нерівномірну засмагу на оголених тілах, а історія півострова виражена в колекції східними мотивами, які вразили мене ще тоді, коли я дитиною поїхав до палацу кримськотатарського хана в Бахчисараї. Також закарбувалися в пам’яті уривки серіалу "Роксолана" про легендарну українську дівчину, яка у XVI столітті була продана у рабство султану і стала дружиною правителя Османської імперії. Образ Роксолани у цій стрічці, а особливо момент, коли з неї зривають одяг під час продажу на ринку рабів, став прототипом вбрання, що складається з чорної прозорої сукні та мереживної білизни.

Фото: @itschrisyates
Фото: @itschrisyates

Реакція на колекцію

Лондонська аудиторія прийняла цю колекцію дуже позитивно — як з візуальної точки зору, так і після ознайомлення із закладеною в неї ідеєю. Мені важливо спілкуватися зі світом про події, що відбуваються в Україні. Крим вже 10 років в окупації — я радий, що таким способом, через власні спогади, зміг нагадати міжнародній аудиторії про це.

Фото: @zabaranilovv, @taarrdi
Фото: @zabaranilovv, @taarrdi

Про улюблений образ

Через те що це дуже особиста колекція, вибрати один улюблений образ складно. Але хотілося б звернути увагу на металізовану вишивку, натхнену кримськотатарським костюмом. Цю бахрому ми зробили з металевих кісточок, які використовуємо у корсетах. Також це леопарди, які я пам'ятаю з образів місцевих продавчинь, які неймовірним чином вміли поєднувати різні стилі і принти.

Фото: @itschrisyates
Фото: @itschrisyates

Фото: @itschrisyates
Фото: @itschrisyates

Про підтримку

Бренд FROLOV вже втретє бере участь у Тижні моди в Лондоні, і щосезону ми ставимо собі планку все вище і вище. Цього неможливо було б зробити без партнерів, які допомагають нам говорити зі світом мовою моди. Ми вдячні команді Kronenbourg 1664 Blanc Україна*, яка підтримала всі наші ідеї. У цьому сезоні ми вже зробили повноцінне шоу з великою кількістю моделей та великим подіумом, щоб ще раз показати силу української креативної думки.

Фото: @lulu.shing
Фото: @lulu.shing

Про майбутнє

На цей рік у нас заплановано багато цікавого — ми не лише продовжуємо міжнародну експансію, беручи участь у Тижнях моди та інших професійних заходах, а й готуємо цікаві колаборації. Впевнений, що багато хто подивиться на FROLOV з іншого боку.

Про сучасну чуттєвість

Понад 10 років ми продовжуємо досліджувати сексуальність та тілесність. Разом з нами зросла і наша аудиторія, яка стала більш відкритою до експериментів і вивчення власної чуттєвості. Ми дуже раді, що разом з FROLOV можемо досліджувати нові грані інтелігентної провокації і давати старт важливим дискусіям.

Фото: @shtefutsa
Фото: @shtefutsa

Про зіркові співпраці

Кожна наша співпраця унікальна, адже створення кожного зіркового образу — це довгий та кропіткий процес. Проте для мене найособливішою є наша робота з Дженніфер Лопес, співпраця з якою вперше розпочалася ще 2021 року. Її остання поява в нашій сукні в образі нареченої розірвала соцмережі — це був запуск її довгоочікуваного альбому.

Про мрію

У мене тільки одна мрія — це перемога України.

* – Кроненбург 1664 Бланк — пиво з фруктовими нотками, яке виробляється по оригінальній рецептурі, розробленій у Франції. Має м’який солодовий смак з тонким ароматом цитрусових та апельсинової цедри. Це поєднання доповнює пряно-фруктовий присмак, який змінюється солодкуватими, ледь відчутними пшеничними відтінками.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.