До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тирамісу: фірмовий рецепт від італійського шеф-кухаря

Передріздвяний час — найкращий, щоб готувати тирамісу, який люблять і діти, і дорослі. Його можна приготувати як новорічні ласощі або просто створити привід для зустрічі з родиною чи друзями за філіжанкою кави, — каже шеф-кухар Стефано Антоніоллі.

Тирамісу, як і піца, стало не просто витвором кулінарного мистецтва, а й культурним феноменом — про ці солодощі давно знають за межами Італії. Батьківщиною цього десерту вважається місто Тревізо в регіоні Венето – саме тут шеф ресторана вперше створив цей солодкий шедевр, прославивши його на весь світ.

Реклама

Стефано Антоніоллі, який очолює кухню Fenix Italia, народився і виріс у Тревізо, а отже, опанував рецепт саме таким, яким його задумано від початку. Рецепт із секретом — такий, який готувала мама Стефано. Він вирізняється тим, що його текстура виходить легша за оригінальну завдяки використанню невагомих вершків.

Інгредієнти

Печиво савоярді — 200 г

Еспресо — 10 г

Ром — 25 г

Маскарпоне — 200 г

Жовтки — 4 шт.

Вершки — 200 г

Цукор — 140 г

Вода — 30 мл

Какао-пудра — 5 г

Приготування

  1. Збити жовтки з гарячим цукровим сиропом, зробленим з 30 г води й 140 г цукру, до білого пінуватого стану.
  2. Додати маскарпоне та збити до однорідної маси.
  3. Окремо збити вершки й поєднати з маскарпоне, жовтками та цукровим сиропом. Крем готовий.
  4. Заварити еспресо, остудити й додати трохи рому.
  5. Умочити в каву печиво савоярді й викласти на прямокутну форму. Перший шар покрити кремом. Зверху викласти наступний шар савоярді, змоченого в каві з ромом, потім знову залити кремом. Залишити на дві години в холодильнику.
  6. Дістати з холодильника, посипати какао й подавати порційно.


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.