До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Непроста прикраса: як оздобити паску

Кулінарна блогерка Олена Сагун вчить декорувати паски так, щоб вони збирали безліч лайків в інстаграмі.

Варіант № 1: цукрова пудра + сирий білок

Найміцніша й "довготривала" глазур. Вона твердне й дає змогу зберігати й транспортувати паску без прилипання до чого-небудь і без розмокання.

Реклама



Як робити:

1 білок виливаємо в невелику ємність. Починаємо насипати в цю саму ємність цукрову пудру й розтираємо її з білком за допомогою ложки (не вінчика, не міксера, а звичайної ложки). Додаємо пудру, поки не отримаємо густу, білу глазур. Вона не тече, а тягнеться й падає з ложки. Я люблю саме таку глазур, тому що вона виходить щільною, покриває верхівку паски без пробілів і стікає максимум до половини, а не по всій пасці. На 1 білок йде приблизно 150–200 г пудри, але можна й більше (все залежить від розміру білка).

https://www.instagram.com/olena_sagun/

Варіант № 2: цукрова пудра + вода (сік)


Улюблену рожеву глазур роблю із цукрової пудри й соку червоного апельсина (він ще називається сицилійським або "кривавим" — bloody orange в англійському варіанті). Замість сицилійського апельсина можна взяти сік лимона або просто воду й зробити білу глазур за описаним нижче принципом.

Як робити:

Спочатку насипаємо в миску приблизно 150 г цукрової пудри. Розрізаємо апельсин (або лимон) навпіл і починаємо потроху вичавлювати сік у пудру. Якщо використовуєте воду, то додавайте її по половині чайної ложки й починайте змішувати глазур ложкою. Додаєте сік (або воду) доти, доки не вийде густа, тяглиста глазур.

Декор

@editorsandbeauty

Декорувати паски нескладно: спочатку викласти глазур, щоб вона мальовничо стікала, потім закріпити декор.

@editorsandbeauty

1) гілочки розмарину + сухі скибочки апельсина + тістечко макарон

2) сухофрукти + горіхи + бодян (зірочки анісу) + паличка кориці

3) чайні трояндочки + звичайні трояндочки + макарон + меренги

@editorsandbeauty

Тістечка макарон, меренги або маршмелоу закріплюємо за допомогою зубочисток. Це дає можливість розташувати декор під будь-яким кутом. Якщо хочеться поставити скибочку апельсина вертикально, у верхівці паски треба зробити ножем невеликий надріз і вставити в нього скибочку.

Де взяти декор

Розмарин продається в супермаркетах (там де зелень). Тістечка-макарони теж шукайте в супермаркетах — вони продаються як розфасованими, так і у відділі кулінарії (тут немає сенсу шукати смачні — для декору це не має значення). Меренги можна знайти в кав'ярнях, але в кондитерських відділах супермаркетів вони теж бувають.

Чайні трояндочки є в чайних крамницях, а також є в інтернет-магазинах (просто загугліть: "троянди для чаю"). Крім чайних, я також використовувала завчасно засушені звичайні троянди.

Апельсинові сухі скибочки часто продаються в крамницях з горіхами й сухофруктами. Також можна купити пакунок апельсинових чипсів.

@editorsandbeauty

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.