RU UA

Журнал VOGUE

Підписатися
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь

Ідеальний і простий: рецепт лінивих вареників

12 березня 2021

Масляний тиждень закінчується в неділю. Ділимося рецептом лінивих вареників від полтавського ресторану Komora. Перша галушкова мануфактура, яку справедливо можна вважати головним експертом з питань глютену в регіоні.

Інгредієнти

Сир  — 400 г

Цукор — 100 г

Борошно — 400 г

Яйця — 2 шт.

Ванільний цукор — 10 г

Сода — 5 г

Сіль — 3 г

Вершкове масло — 10 г

Приготування

До сиру (ліпше домашнього) додаємо цукор, сіль, яйце і ванільний цукор, все ретельно перемішуємо, а відтак поступово додаємо просіяне борошно й починаємо вимішувати. Важливо не «забити» тісто: воно має бути легким.

Тісто викладаємо на посипаний борошном стіл і ділимо на дві рівні частини. Кожну формуємо в ковбаски, які потім нарізаємо на однакові шматочки. Це і є майбутні ліниві вареники.

Готувати їх можна і на парі, і у воді. Готові вареники заправляємо вершковим маслом. До лінивих вареників можна подати мед, сметану, ягоди.

рецепт ·

Ще в розділі Ресторани

Популярне