До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Їжа та натхнення: гід по Нью-Йорку від Світлани Бевзи

Український дизайнер Світлана Бевза, яка зараз чекає другу дитину і вже кілька місяців перебуває в Нью-Йорку, спеціально для Vogue.ua, склала свій гід по місцях, де можна і смачно поїсти, і ознайомитися зі світом мистецтва.

Світлана Бевза в Нью-Йорку

Апетит вагітних жінок краще будь-яких нейтратомірів та ресторанних критиків. Рецептори загострюються настільки, що "видають" найбільш чіткі результати, де справді смачно. Отже, поснідати рекомендую в кафе на першому поверсі Dover street market. Лаймовий кейк тут такий, що просиш добавки, а сервіс великий плюс закладу. Його можна прирівняти до звичних у Нью-Йорку чайових. Так, і після сніданку екскурсія по п'ятиповерховому "Даверу" здасться ще більш фантастичною.

Реклама

Потім рекомендую відвідати музей Гуггенхайма, в якому зараз відбувається виставка Дена Во. Якраз там можна зі змістом скоротати час до обіду, щоб потім відправитися в розташований тут ресторанчик з логічною назвою WRIGHT це прекрасне місце для ланчу. Мені подобається акуратний, справді смачний бюрократичний бургер з печеною бебі-картоплею замість фрі до гарніру. У ресторану одразу два бонуси хороша кава та сервіс, а це рідкість в Нью-Йорку.

До речі, для тих, хто вперше планує відвідати Нью-Йорк, для пошуку сувенірів я завжди рекомендую відвідувати саме магазини в музеях. Guggenheim і MoMa завжди радують правильною селективною вибіркою. Там можна купити дуже красиві дитячі розвиваючі іграшки без вмісту пластику.

Ще мені сподобався ресторан французької кухні LE COU COU, який я побачила серед рекомендацій на сайті інтернет-ритейлера Matches Fashion. Це ідеальне місце для зустрічі з подругою їжа в цьому ресторані може захопити сильніше від спокуси напередодні, тому подруга, яка "на ти з пізньою вечерею" це те, що потрібно. Головне бронювати столик за тиждень, вдягати чорне.

Світлана Бевза в Нью-Йорку

Ресторан ROBERT на площі Колумба, місце традиційної американської кухні, розташований на дев'ятому поверсі Музею мистецтв і дизайну. Примітний він видом з вікон на залиту вогнями вулицю Бродвей. При бронюванні краще запитувати столик біля вікна, а після спуститися і прогулятися по самому музею. Там же, в районі площі, є виключно смачний і на рідкість тихий (поки) ресторан Tuscany steakhouse. Рекомендую крабовий біск і стейки. Одну порцію двох страв сміливо можна замовляти на двох.

І, нарешті, вечір джазу у виконанні Вуді Аллена і його квартету в готелі CARLYLE. Раз в житті це варто побачити. Кожні два тижні група грає по понеділках, стіл тут варто бронювати мінімум за два тижні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.