До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Смачно і тепло: 5 ідей для подорожі в жовтні

З настанням осені до зимової темряви і холодних ночей готується не лише організм людини, але і весь навколишній світ. Vogue.ua зібрав місця, де можна насолодитися останніми теплими променями сонця, смачно поїсти і гарно погуляти.

Перуджа, Італія

Щороку у столиці Умбрії відбувається 10-денний фестиваль, присвячений тутешнім традиційним ласощам "Бачі" – особливому шоколадному різновиду солодкого, що за формою нагадує сосок, і який зазвичай дарують разом із запискою. Протягом фестивалю в Перуджі проводять кулінарні майстер-класи, виставки та дегустації. І якщо ви не фанат смачної італійської кухні (це можливо?), тоді просто подумайте про це містечко, адже розміщене воно на вершині пагорба, рясніє затишними двориками, середньовічними пам'ятками і видами, які з'являються нізвідки.

Реклама
Перуджа, Італія
Турецька Рив'єра

У жовтні турецьке узбережжя Егейського моря все ще зустрічає відпочивальників теплими пляжами. У цій частині Туреччини панує грецька атмосфера, де між бухтами можна знайти затишний бутик-готель у стилі бохо з приємними цінами і відмінною якістю. Стамбулом, до речі, особливо приємно гуляти в жовтні, коли спека вже спала, а вечори ще теплі.

Турецька Рив'єра
Атлаські гори, Марокко

Сюди слід вирушити тим, хто хоче наблизитися до природи, аби перепочити від напруженого графіка. Середня температура в жовтні становить 21°C. Можна спостерігати за горами і пустельними дюнами здалеку, а можна вибрати активний відпочинок і податися в гори.

Атлаські гори, Марокко
Тбілісі, Грузія

Гастрономічні канікули Грузією, навіть якщо вони починаються грузинським вином і закінчуються хачапурі по-аджарськи – того варті. Якщо ви запланували мандрівку в жовтні – вас зустрінуть приємна погода, смачна їжа і навіть пряне повітря. Особливо десь в горах.

Тбілісі, Грузія
Копенгаген, Данія

Добре влаштувати довгі вихідні в Копенгагені. По-перше, тут по-скандинавськи стильно і красиво. По-друге, можна побачити і відчути південноєвропейський niksen, про який зараз усі говорять. Ну і визначні пам'ятки та кулінарні особливості Копенгагена навряд чи залишать байдужими.

Копенгаген, Данія

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.