До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дорога відкрита: гід грецькими островами

З 14 травня Греція відкриється для українських туристів. Цією радісною для багатьох новиною зі ЗМІ поділився міністр туризму цієї країни Харіс Теохаріс. Щоб в'їхати в Грецію потрібно буде пред'явити негативний ПЛР-тест, зроблений перед вильотом, або сертифікат про вакцинацію. Ми ж вирішили заздалегідь вивчити цей напрямок і вибрали найцікавіші грецькі острови, багато з яких майже безлюдні, а в наш час це дуже важливо.

ІДРА: для довгих арт-вихідних

Вільний від автівок острів-заповідник Ідра завжди був музою для людей мистецтва. Тут розміщені будинки Леонарда Коена, Брайса Мардена, Юргена Теллера. Афінські художники часто осідають у Школі вишуканих мистецтв – велетенському маєтку з виглядом на гавань. На вихідних острів заповнюється допитливими туристами й жителями столиці: лиш дві години на катері чи паромі відділяють його від Афін. Тоді життя на набережній починає загравати новими барвами: в The Pirate Bar п'є коктейль Олівія Палермо, а Хлоя Севіньї засмагає на пляжі Hydronetta Beach Bar. І кого турбує, чи є тут зручний вихід до води? Поринути в кришталево чисту блакить можна і з розпаленого грецьким сонцем каменю.
Де зупинитися: побудований 1796 року бутик-готель Orloff видає чарівність старого світу. Якщо в пріоритеті басейн, підійде атмосферний Bratsera. Арт-товариство збирається в Artist's Villa.

Реклама
Ідра @trockhempler
КОРФУ: космополітична атмосфера

Корфу – це іt-girl Іонічних островів. Місцевість з легкою космополітичною атмосферою, у якій відчувається венеційський, британський та французький колоніальні впливи. Пастельні села, пишні оливкові гаї і величні садиби злегка нагадують Тоскану, але з набагато кращими пляжами. Вечір можна почати з коктейлю в Liston і продовжити вечерею в Corfu Sailing Club.
Де зупинитися: п'ятизірковий готель Rou Estate, розміщений на вершині пагорба, знаменитий своїм спа. Створена 1972 року CV Villas на північно-східному узбережжі Корфу не залишила конкурентам жодного шансу.

Корфу @villaorlaya
МІКОНОС: богемні вечірки

Міконос вабить гламурних гедоністів з 1960 року. Тут проходили гучні вечірки з зустріччю сходу сонця ще до того, як виникла рейв-культура. Богемна чарівність острова нікуди не щезла, попри те, що на нудистських пляжах тепер є nail-бари та масажисти, а музика лунає цілодобово. Постійний потік супермоделей, які прибувають на дорогих яхтах, пояснює наявність тут розкішних декадентських клубів та ресторанів. Продемонструвати красивий прес можна в пляжному барі Scorpios, якому під силу затьмарити навіть Ібіцу. У нічному клубі Astra можна запросто зустріти Кароліну Куркову. Коли музика втомить, варто втекти до ресторану Kiki's Tavern, де навіть Наомі Кемпбелл доводиться стояти в черзі за столиком.
Де зупинитися: Bill & Coo Coast потішить розкішшю та комфортом. San Giorgio, з виглядом на пляж Паранга, пропонує оригінальну богемну атмосферу Міконоса.

Міконос @penn_sm
КЕФАЛОНІЯ: вальяжний сімейний відпочинок

Пенелопа Круз у ролі грецької селянки – незвичне явище. Як і зйомка фільму про Другу світову війну на грецькому острові Кефалонія, зруйнованому землетрусом 1953 року. Та все ж картина "Мандоліна капітана Кореллі" 2001-го привернула увагу всього світу до цього острова. Драматичні пейзажі, якими наповнений фільм, як і раніше прекрасні: молочно-білий пляж Myrtos, облямований оксамитом сосен пляж Horgota, запаморочливої висоти гора Ainos. Усі – від Джона Гальяно до Джона Бон Джові – смакували знамениту пасту з морепродуктами в ресторані Tassia в порті Фіскардо і запивали місцевими роболою та мускатом.

Ресторан Tassia, Кефалонія @chris_girba
САНТОРІНІ: для медового місяця

Воркітливі американські і японські молодята шикуються у чергу, щоб зробити селфі на тлі затопленого вулкана Санторіні, за який повільно опускається сонце. Туристичне кліше, від якого неможливо відмовитися, – але так красиво! Виверження вулкана, що сталося 3500 років тому, забезпечило пляжі острова чорним піском, а химерні навколишні скелі пофарбували у психоделічні кольори. В екскурсійній програмі острова: поїздка на човні до тліючого кратеру Неа-Камені і відвідування гарячих джерел Пале-Камені.
Де зупинитися: Perivolas – наймодніший готель. Самоту і розкіш може запропонувати вілла на набережній – Perivolas Hideaway.

Санторіні @lauren__kennedy
СІМІ: найкрасивіший порт Греції

Неокласичні маєтки поблизу порта, забарвлені у абрикосові та персикові відтінки, височіють, немов міраж над морем, яке, до речі, переповнене французькими та італійськими яхтами. Побудоване торговцями спецій у XIX сторіччі містечко ледь не повністю є історичною пам'яткою. У глибині острова між сосновими та кипарисовими зарослями сховано більше 100 монастирів. Родзинку острова – бебі-креветки у фритюрі – варто спробувати у таверні Tholos, з якої вигляд на гавань схожий на справжнє шоу.
Де зупинитися: The Old Markets має всього п'ять кімнат, тому варто поквапитися, адже вибір житла на острові не такий великий.

Сими @discover_travellife
НАКСОС: безкраї піщані пляжі

Західне узбережжя Наксоса облямоване кілометрами піщано-пудрових пляжів. Agios Prokopios і Agia Anna люблять сім'ї з дітьми за мілководдя і численні бари. Чим далі на південь, тим пустельнішими стають береги: на пляжі Plaka можна скакати по дюнах на коні, Mikri Vigla ідеальний для віндсерфінгу та кайтсерфінгу, а Kastraki здивує кришталевою чистотою. Варто спробувати місцевий лимонний лікер у Distillery у селищі Halki або домашнє вино і сир арсеніко у поселенні Ano Potamia. І стане зрозуміло, чому Геродот називав Наксос "найщасливішим з островів".
Де зупинитися: Corona Borealis – ретрит на сім номерів з басейном і приватною бухтою, де можна повечеряти під зірками.

Пляж Plak, Наксос @trockhempler
СІФНОС: гастрономічна зірка

Своєю славою гастрономічного курорту Сіфнос завдячує шеф-кухару Миколі Цейлементу, який народився тут. Він написав першу грецьку книгу 1910 року. Забудьте про сувлакі та мусаку: тут звичайні страви в тавернах – крокети з нуту та тушковані каперси. На острові повнісінько гончарних майстерень, де виготовляють глиняні горщики для приготування ретифади (запеченого нуту) та мастелло (ягня з червоним вином та кропом). Традиційні страви повільно обсмажують у дров'яній печі: наприклад, у ресторані To Meraki Tou Manoli. У живописному поселенні Artemonas усі дороги ведуть до Theodorou, виробника вафель з нугою і мигдальних солодощів з 1933 року. Прямісінько в купальнику можна повечеряти в Omega 3, де локальним продуктам надають екзотичного звучання: бебі-кальмари темпура, лангусти з шарфаном і різотто. У Heronissos на пристані зі спагеті подають найсвіжіших лобстерів, тут же виловлених з моря.
Де зупинитися: готель Verina Astra з прекрасним панорамним басейном – чиста розкіш. Готель Verina Suites на пляжі Platis Gialos гожий для сімейного відпочинку.

Сіфнос @harrietdobree

За матеріалами cntraveller.com

Читайте також:

Міфи сучасної Греції: Надя Шаповал про Афіни

Де зупинитися в Провансі: 6 атмосферних готелів регіону

Де повечеряти і випити коктейлів у Монако?

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.