До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Де відпочити на Балканах: 5 мальовничих місць півострова

У країн Балканського півострова відкривається друге дихання: багато мандрівників і шукачів пригод, в тому числі сім'я Бекхемів, вирішили зробити перепочинок в туризмі на "довгі дистанції" (Балі, Таїланд, Індія, Мексика) і краще придивитися до прилеглих красот. Звивистий півострів на півдні Європи рясніє малопопулярними мальовничими місцями, які варто відвідати.

Котор, Чорногорія

Містечко розташоване в тихій затишній глибокій затоці, оточеній гірськими вершинами. Весь відпочинок тут сміливо можна провести, лише споглядаючи мінливу пишність навколишньої природи. Але якщо захочеться доторкнутися до історії, Котору є чим здивувати. Місцеве середньовічне Старе місто є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Оточене міцною фортифікаційною стіною, воно запрошує на прогулянку по стародавніх вулицях і площах, а також відвідати старі храми, в тому числі собор Святого Трифона, зведений в XII столітті. Сходження на вершину фортеці довжиною в 1350 сходинки вартує витрачених зусиль.

Реклама
Котор, Чорногорія @hereandnow.2018
Охрид, Македонія

Якщо на знайомство з Македонією мало часу, то краще одразу їхати в містечко Охрид. Розташоване на одному з найстаріших, найглибших і найчарівніших озер, Охрид є одним з найпопулярніших літніх курортних міст Балкан. Тому в липні і серпні сюди варто вирушати лише тим, хто готовий влитися в потік туристів з усього світу на вулицях.

Охрид, Македонія @hitchhiker_lucy
Мостар, Боснія і Герцеговина

Мостар розташований в смарагдовій долині, оточеній високими горами. Мощені вулиці Старого міста приведуть до сучасних магазинчиків, жвавих ресторанів і кафе. Неможливо пропустити знаменитий міст в стилі Османської імперії, що завис над річкою Неретва. Ця, одна з найвідоміших визначних пам'яток Боснії, була побудована ще в XVI столітті.

Мостар, Боснія і Герцеговина @ivirkki
Дермі, Албанія

Відносно невелике грецьке село на південному заході Албанії на узбережжі Іонічного моря може похвалитися дивовижно бірюзовим узбережжям. Нещодавно Дермі набув великої популярності серед любителів вечірок і нічного життя. У давнину ці землі були захоплені Римом, потім Візантією і, нарешті, Османською імперією, тому цікавих історичних артефактів тут більше ніж достатньо.

Дермі, Албанія @albaniaadvisor
Прізрен, Косово

Колись відоме місто Османської імперії, воно все ще зберігає чимало архітектурних пам'яток епохи, а турецька мова тут широко поширена. По обидва боки місто "обіймають" підніжжя гірських хребтів, що дарує Прізрену затишок і картинність. Пік життя тут припадає на серпень, коли міжнародний кінофестиваль Dokufest збирає численних гостей.

Прізрен, Косово @rinea_pics_

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.