VOGUE UA CONFERENCE 2021FASHION & BUSINESS 9/09
RU UA

Журнал VOGUE

Підписатися
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь, що ознайомились з оновленою політикою конфіденційності і погоджуєтесь на використання файлів cookie.
Погоджуюсь

Дегустація над Україною: унікальний винний рейс

24 травня 2021

Уперше в історії української авіації Міжнародні Авіалінії України організували «винний рейс» — двогодинний політ у межах Odessa Wine Week з дегустацією п’яти найкращих різновидів українських вин. Професійні бортпровідниці, які мають диплом винного етикету, допомогли створити неперевершену атмосферу.

Незвичний рейс Одеса — Одеса почався з дегустації витворів місцевих винарів. Ведучим заходу був Коля Серга, а запрошеним сомельє — Ганна-Євгенія Янченко. За словами Ганни, у межах Всеукраїнського дегустаційного конкурсу Odessa Wine & Spirit Awards вона скуштувала 303 різновиди вина, щоб потім відібрати п’ять найкращих для частування на борту Боїнга-737. Доповненням до лідерів українського винарства стали закуски від шеф-кухаря, володаря зірки Мішлен, Стефана Вайттінадана: одеський форшмак з яблуками, пиріг з тюлькою, начинена риба, печений болгарський перець із сиром і рулет з качки.

Пасажирам унікального рейсу пощастило насолодитися піно-грі El Capitan від компанії «46 Parallel», рислінгом «Рейнський» від Винарного господарства Князя П. Н. Трубецького, білим сухим вином від «Tinta», Alibernet Reserve, виготовленим з винограду сорту одеський чорний, від «Винного дому Гігінеішвілі» і каберне 2017 року від «Shabo». Висота польоту в 10 000 метрів допомогла краще відчути композицію кожного вина й розкрила ароматні букети дегустованих напоїв якнайповніше.

Ще в розділі Подорожі

Популярне