До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як планувати відпустку цього літа

Як планувати відпустку в цьому році, щоб літо виправдало всі очікування, а нестабільність світового порядку мінімально вплинула на можливість відпочити.

Photo: Getty Images
Визначтеся з видом відпочинку

Лежак на пляжі чи похід з наметом у рюкзаку? Автоподорож країною чи дослідження нового міста пішки бруківкою? Гастротур чи сухий пайок у ручній поклажі? З огляду на ситуацію у світі, обмеження різних активностей змінюють ступінь строгості з дня на день. Тому від цього безпосередньо залежить і вибір напрямку.

Реклама
Вивчіть доступні напрямки

Відкрийте карту доступних до відвідування країн і подивіться, куди ви потенційно можете вирушити, згідно з вашими вимогами до відпочинку. Попри загальний посил не висовуватися зайвий раз за межі країни проживання (або навіть за межі одного регіону), все ж є кілька напрямків у найрізноманітніших частинах світу, які готові приймати туристів.

Визначте ступінь ризику

Це наступний крок, який, швидше за все, істотно прорідить список обраних напрямків, залишивши усього кілька варіантів. Вивчіть статистику захворювань у країні, умови в'їзду туристів, ступінь обмежень, вартість штрафів, значимість страховки і ризик повернутися додому з позитивним результатом тесту. Те ж саме [за винятком кількох пунктів] стосується і подорожей рідною країною, адже вдома ми почуваємося безпечніше, а реальні ризики вважаємо примарними.

Скільки ви готові інвестувати?

Будь-яка поїздка на відпочинок — це істотні фінансові вкладення. Попри те, що туристичний бізнес переживає кризу і спостерігається тенденція зниження цін навіть на найфешенебельніших курортах, оцініть свої можливості і не ризикуйте, якщо ваш фінансовий стан нестійкий. Звісно, чим більше ви готові інвестувати у відпочинок, тим, імовірно, безпечніше і комфортніше ви його проведете. Істотну частину витрат виділіть на транспорт (чим менше людей, тим безпечніше), харчування (те ж правило, що і з транспортом), активності (все-таки заради першого пункту ви і вибрали напрямок).

Вибирайте менше зло

Сума доданків змінюється згідно з пріоритетами. Наразі "менше зло" — це відпочинок у найбільш безпечному місці для вашого здоров'я, здоров'я ваших близьких та інших людей, які потенційно перебувають у групі ризику. Іноді можна витратити мільйон на розкішний відпочинок на безлюдному острові. І водночас можна провести час із найближчими на природі недалеко від дому. Все-таки можливість вибирати не може не радувати навіть у такий час, коли здається, що ні в чому не можна бути впевненими.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.