КУПИТИ КВИТКИ

5 рецептів зимових коктейлів від київських барів і ресторанів

Ми вже розповідали про святкові страви, які можна приготувати так само смачно й елегантно, як це роблять професіонали. Тепер вчимося готувати коктейлі, які зігріють і створять настрій будь-якого зимового дня. Ці 5 коктейлів від київських барів і ресторанів наблизять вас до мистецтва міксології цієї зими.

Pornstar Martini (KAMA ресторан, готель Riviera House)

Цей коктейль з гучною назвою — сучасна класика. Популярність коктейлю принесла насичена текстура, отримана завдяки поєднанню двох напоїв в одному келиху. Готуйтеся до щільної текстури з екзотичним кисло-солодким смаком і ванільним посмаком.

Реклама.

Інгредієнти:

60 мл ванільної горілки;

20 мл пюре маракуї;

20 мл ванільного сиропу;

10 мл фрешу лайма;

20 мл білка;

100 мл ігристого вина;

апельсиновий чипс для подання.

Приготування:

  • Охолодіть келих для подання, наповнивши його льодом.
  • Додайте в шейкер лід і всі інгредієнти, крім ігристого вина.
  • Інтенсивно збийте коктейль для утворення піни й шовковистої текстури. Якщо немає шейкера, використовуйте чисту банку (0,5 л).
  • Звільніть келих від льоду і процідіть у нього коктейль.
  • Окремо в чарку або у винний келих налийте ігристе.
  • Насолоджуйтеся та будьте обережні: Pornstar Martini дуже легко п’ється, тому так само легко й швидко можна сп’яніти.
Bloody Milk Punch (ресторан "Жизнь Замечательных Людей")

Коктейль Bloody Milk Punch натхнений переходом від старого до нового. У його основі — культовий класичний коктейль Blood and Sand з популярним нині прийомом освітлення молоком. Унаслідок ви отримаєте легкий коктейль з обволікальним смаком і ароматом екзотичних цитрусових каламансі, а також приємний і затишний посмак вишні із шоколадом.

Інгредієнти:

500 мл бурбону;

300 мл Ерл Грей;

500 мл лікеру Heering;

500 мл фруктового пюре DGF;

150 мл лимонного фрешу;

100 мл лікеру Giffard Creme de Cacao White;

400 мл молока.

Приготування:

  • Змішайте всі компоненти, крім молока, у зручній ємності, з розрахунком на 10 порцій і більше.
  • Повільно влийте молоко. Під час контакту з кислою частиною коктейлю молоко почне зсідати — це означає, що ви все робите правильно. Отриману суміш залиште на кілька годин у холодильнику.
  • Потім процідіть зсіле молоко за допомогою марлі. Складіть марлю щонайменше вчетверо, закріпивши тканину над ємністю, у яку стікатиме готовий коктейль.
  • Цю процедуру потрібно повторити кілька разів, поки в тару стікатиме прозорий напій. Це потребуватиме трохи часу, тому радимо запастися терпінням.
  • Для подавання налийте коктейль у келих з льодом і насолоджуйтеся.
Winter Cup (бар "Паровоз")

Ідеальний варіант для морозної й сирої погоди, коли затишок і тепло вкрай потрібні.

Інгредієнти:

30 мл крюшону Pimm's;

30 мл джину Sloe Gin;

80 мл яблучного соку;

3 мл карамельного сиропу;

1 деш бітеру Dandelion;

1 деш бітеру Angostura cocoa;

апельсин і паличка кориці для подання.

Приготування:

  • Змішайте всі інгредієнти в сотейнику та підігрійте до 70—75 °C.
  • Подавайте коктейль у посуді для гарячих напоїв.
"Гарячий Тодді" (H Bar)

Швидкий і зручний у приготуванні коктейль, який сповнить теплом. Тандем з цитрусових і кориці ніколи не був таким привабливим.

Інгредієнти:

60 мл віскі Monkey Shoulder;

100 мл апельсинового фрешу;

100 мл лимонного соку;

30 мл меду;

1 аніс;

кориця на смак.

Приготування:

  • Змішайте всі інгредієнти в сотейнику і нагрійте.
  • Для подавання прикрасьте коктейль анісом і корицею.
French Pussycat (бар Who & Why)

Від цього коктейлю неможливо відвернути погляду, а для його приготування не потрібно багато зусиль.

Інгредієнти:

20 мл джину Whitley Neill Quince;

30 мл кальвадосу Pere Magloire VS;

5 мл сиропу бузини;

20 мл лимонного соку;

20 мл цукрового сиропу;

20 мл яєчного білка (або 4 краплі Easy Foam);

60 мл ігристого вина.

Приготування:

  • Всі інгредієнти, крім ігристого вина, збийте в шейкері.
  • Отриману суміш процідіть у келих і долийте ігристе вино.
  • Злегка перемішайте.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.