5 рецептів зимових коктейлів від київських барів і ресторанів
Ми вже розповідали про святкові страви, які можна приготувати так само смачно й елегантно, як це роблять професіонали. Тепер вчимося готувати коктейлі, які зігріють і створять настрій будь-якого зимового дня. Ці 5 коктейлів від київських барів і ресторанів наблизять вас до мистецтва міксології цієї зими.
Цей коктейль з гучною назвою — сучасна класика. Популярність коктейлю принесла насичена текстура, отримана завдяки поєднанню двох напоїв в одному келиху. Готуйтеся до щільної текстури з екзотичним кисло-солодким смаком і ванільним посмаком.
Інгредієнти:
60 мл ванільної горілки;
20 мл пюре маракуї;
20 мл ванільного сиропу;
10 мл фрешу лайма;
20 мл білка;
100 мл ігристого вина;
апельсиновий чипс для подання.
Приготування:
- Охолодіть келих для подання, наповнивши його льодом.
- Додайте в шейкер лід і всі інгредієнти, крім ігристого вина.
- Інтенсивно збийте коктейль для утворення піни й шовковистої текстури. Якщо немає шейкера, використовуйте чисту банку (0,5 л).
- Звільніть келих від льоду і процідіть у нього коктейль.
- Окремо в чарку або у винний келих налийте ігристе.
- Насолоджуйтеся та будьте обережні: Pornstar Martini дуже легко п’ється, тому так само легко й швидко можна сп’яніти.
Коктейль Bloody Milk Punch натхнений переходом від старого до нового. У його основі — культовий класичний коктейль Blood and Sand з популярним нині прийомом освітлення молоком. Унаслідок ви отримаєте легкий коктейль з обволікальним смаком і ароматом екзотичних цитрусових каламансі, а також приємний і затишний посмак вишні із шоколадом.
Інгредієнти:
500 мл бурбону;
300 мл Ерл Грей;
500 мл лікеру Heering;
500 мл фруктового пюре DGF;
150 мл лимонного фрешу;
100 мл лікеру Giffard Creme de Cacao White;
400 мл молока.
Приготування:
- Змішайте всі компоненти, крім молока, у зручній ємності, з розрахунком на 10 порцій і більше.
- Повільно влийте молоко. Під час контакту з кислою частиною коктейлю молоко почне зсідати — це означає, що ви все робите правильно. Отриману суміш залиште на кілька годин у холодильнику.
- Потім процідіть зсіле молоко за допомогою марлі. Складіть марлю щонайменше вчетверо, закріпивши тканину над ємністю, у яку стікатиме готовий коктейль.
- Цю процедуру потрібно повторити кілька разів, поки в тару стікатиме прозорий напій. Це потребуватиме трохи часу, тому радимо запастися терпінням.
- Для подавання налийте коктейль у келих з льодом і насолоджуйтеся.
Ідеальний варіант для морозної й сирої погоди, коли затишок і тепло вкрай потрібні.
Інгредієнти:
30 мл крюшону Pimm's;
30 мл джину Sloe Gin;
80 мл яблучного соку;
3 мл карамельного сиропу;
1 деш бітеру Dandelion;
1 деш бітеру Angostura cocoa;
апельсин і паличка кориці для подання.
Приготування:
- Змішайте всі інгредієнти в сотейнику та підігрійте до 70—75 °C.
- Подавайте коктейль у посуді для гарячих напоїв.
Швидкий і зручний у приготуванні коктейль, який сповнить теплом. Тандем з цитрусових і кориці ніколи не був таким привабливим.
Інгредієнти:
60 мл віскі Monkey Shoulder;
100 мл апельсинового фрешу;
100 мл лимонного соку;
30 мл меду;
1 аніс;
кориця на смак.
Приготування:
- Змішайте всі інгредієнти в сотейнику і нагрійте.
- Для подавання прикрасьте коктейль анісом і корицею.
Від цього коктейлю неможливо відвернути погляду, а для його приготування не потрібно багато зусиль.
Інгредієнти:
20 мл джину Whitley Neill Quince;
30 мл кальвадосу Pere Magloire VS;
5 мл сиропу бузини;
20 мл лимонного соку;
20 мл цукрового сиропу;
20 мл яєчного білка (або 4 краплі Easy Foam);
60 мл ігристого вина.
Приготування:
- Всі інгредієнти, крім ігристого вина, збийте в шейкері.
- Отриману суміш процідіть у келих і долийте ігристе вино.
- Злегка перемішайте.