До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як зрозуміти один одного: інтерв'ю з психологом Миколою Дідухом

Психологія взаємин чоловіка і жінки – основна тема досліджень Миколи Дідуха, доктора психологічних наук і практикуючого психоаналітика з 20-річним досвідом. Vogue.ua Микола Дідух розповів про особливості чоловічої та жіночої психології у відносинах.

Пам'ятати про відмінності

У кожної пари бувають ситуації, коли місія зрозуміти один одного здається абсолютно нездійсненною, що, в результаті, призводить до сварок, образ і проблем у відносинах. Щоб налагодити зв'язок, важливо пам'ятати, що чоловік і жінка кардинально різні за своєю природою. Не дарма прийнято вважати, що всі чоловіки – вихідці з Марса, а жінки – з Венери. Намагатися зрозуміти один одного дуже важливо, адже це і є основа щасливих відносин.

Реклама
Говорити прямо

Якщо жінці необхідно, щоб чоловік її зрозумів, щось зробив, допоміг і пішов назустріч їй, варто зрозумілою і доступною мовою пояснити своєму партнеру, чому це так важливо. Чоловіки, на жаль, не телепати, тому часом вгадати думки своїх обраниць їм дуже складно. Інший варіант поведінки – чоловік знає, що він отримає, якщо виконає ваше прохання. Як мінімум, ваша кохана людина чекає щирою подяки, а не претензій або подальших вказівок.

Частіше дякувати

Хвалити і дякувати – це оцінювати досягнення свого обранця, навіть найменші теж. Уявіть собі ситуацію: замість ваших улюблених троянд чоловік подарував вам тюльпани. Що він, швидше за все, побачить і почує? Насуплені брови, зітхання і претензії, що він вас не чує, не любить і зовсім не знає, чого ви хочете. Така поведінка створює додаткову напругу і конфлікт для обох партнерів. Коректніше і розумніше вчинити по-іншому: через деякий час в спокійній атмосфері пояснити, чого ж ви насправді хочете і що любите. Це завжди спрацює краще, ніж влаштована трагедія в стилі шекспірівської драми.

Формувати зони комфорту

Берегти свої внутрішні ресурси, уникати суєти і хаосу, залишатися впевненим і спокійним в стресових ситуаціях будь-якій людині допомагає його особиста зона комфорту. Її присутність в житті – запорука стабільності і душевної гармонії, гарантія почуття безпеки, що такі важливі в сучасному світі. Вважається, що бачити по-справжньому вміють тільки жінки, тому користуйтеся своїм даром сміливо.

Цінувати себе

Жінка завжди буде цікавою для чоловіка, а найголовніше – цінною і в своїх власних очах, якщо вона не перестає розвиватися, тобто, набувати нові й удосконалювати вже наявні свої якості. Це стосується всього спектра жіночих проявів у цьому світі: в професійній сфері, в творчості, в своїх хобі, захопленні. Тут так само важливо нагадати одну мудрість – потрібно порівнювати себе не з іншими людьми поруч з собою і навколо в суспільстві, а тільки з самим собою вчорашнім! Побачила поліпшення – без сумнівів йди й потіш собою світ.

Сайт:drwise.com.ua

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.