До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

До Дня всіх закоханих: найкращі рецепти всесвітньо відомих шеф-кухарів

Ніщо не має завадити влаштуванню романтичного дня для своєї коханої людини, особливо коли всесвітньо відомі шеф-кухарі поділилися зрозумілими рецептами святкових страв.

Photo: Angelo Pennetta / Art Partner

Здається, зрештою, саме через смачну їжу лежить шлях до серця. Кілька шанованих у світі кухарів люб'язно поділилися з нами улюбленими стравами для романтичних побачень. Кожна страва викликає захват своєю красою, смаком і головне! зрозумілою покроковою інструкцією приготування.

Реклама

Салат з куркою у кленовому сиропі і карамелізованими горіхами пекан

Після успішної десятирічної кар'єри у сфері фінансів, Файзал Алделейган облишив корпоративний світ, щоб віддатися своїй пристрасті в кулінарії. Сьогодні його бахрейнська компанія Chef Faisal Consultancy допомагає потенційним рестораторам пройти тернистий шлях, щоб успішно проявити себе в сучасному кулінарному світі.

Салат з куркою у кленовому сиропі і карамелізованими горіхами пекан від шеф-кухаря
Файзала Алделейгана

2 порції

25 хвилин

Інгредієнти для соусу:

15 мл кленового сиропу;

60 мл оливкової олії;

20 мл соусу шрірача;

2 ч. л. діжонської гірчиці;

1 щіпка лимонної солі;

1 щіпка чорного перцю;

1 щіпка часникового порошку.

Приготування:

Помістіть всі інгредієнти в блендер. Змішуйте впродовж хвилини.

Інгредієнти для карамелізованих горіхів пекан:

5 мл оливкової олії;

10 мл кленового сиропу;

1 щіпка морської солі;

1 щіпка меленої кориці;

20 г горіхів пекан.

Приготування:

На пательні розігрійте олію, сироп, сіль і корицю. Додайте горіхи пекан і карамелізуйте їх.

Інгредієнти для салату:

130 г салату латук;

100 г салату айсберг;

40 г руколи;

20 г буряка;

200 г запеченої курки;

30 г козячого сиру;

Жменя помідорів чері.

Приготування:

Добре вимийте, висушіть і наріжте листя салату і руколу невеликими шматочками. Буряк і курку наріжте тонкою соломкою. Рівномірно змастіть листя салату соусом. Викладіть на тарілку листя, курку і козячий сир. Прикрасьте салат нарізаними помідорами чері, буряком і карамелізованими горіхами пекан.

Запечена форель

Лише п'ять жінок у світі отримали три зірки Мішлен — Домінік Кренн одна з них. Вона є однією з найкращих жінок-кухарів у США, а її французьке походження і вільний підхід до життя відображені в її стравах, що не терплять будь-яких меж.

Photo: Getty Images

4 порції

35 хвилин

Інгредієнти для соусу Беарнез:

2 яйця;

2 ч. л. оливкової олії;

1 цибулина шалот, дрібно нарізана;

5 ст. л. білого вина;

3 ст. л. білого винного оцту;

5 ст. л. сухого вермуту;

4 ст. л. вершкового масла, нарізаного, кімнатної температури;

¼ ч. л. солі;

⅛ ч. л. чорного перцю.

Приготування:

  • Розбийте яйця в маленьку миску, відокремте жовтки від білків. Жовтки помістіть в середню миску.
  • Невелику каструлю наповніть водою і доведіть до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть вогонь. В іншому невеликому сотейнику нагрійте оливкову олію і цибулю шалот. Готуйте близько 5 хвилин, поки цибуля не почне карамелізуватися. Потім додайте біле вино, оцет і вермут. Тушкуйте близько 10 хвилин, або поки частина суміші не википить і не зникне смак алкоголю. Потім зніміть суміш з вогню і процідіть через дрібне сито. Переконайтеся, що шматочки цибулі не потрапили в суміш.
  • Енергійно збивайте жовтки над каструлею з киплячою водою. Продовжуйте збивати жовтки доти, доки вони не почнуть тягнутися стрічкою. Тепер повільно вливайте приготовлену раніше суміш, продовжуючи збивати, щоб жовтки не відділилися від соусу. Потім додайте вершкове масло, збиваючи, щоб воно повністю розчинилося. Соус має стати густим і однорідним. Спробуйте і за необхідності доведіть соус до смаку. Тримайте соус у теплі, доки основна страва не буде готова до подачі.

Інгредієнти для запеченої форелі:

4 середніх шматка форелі, по 150 г кожен;

1 ст. л. оливкової олії;

Сіль і перець за смаком.

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 °C. Виріжте з пергаменту для випікання чотири прямокутники і викладіть їх на деко. Кожен шматок риби приправте сіллю, перцем і оливковою олією і викладіть на половину кожного підготовленого пергаменту. Кожен шматок риби накрийте вільною половиною пергаменту. Щільно складіть краї пергаменту, щоб повністю закрити рибу. Запікайте форель упродовж 710 хвилин, поки риба добре не просмажиться. Подавайте рибу відразу, загорнуту в пергамент. Зробіть розріз по центру кожного пергаменту, щоб дістати рибу. Подавайте разом із соусом Беарнез. Смачного!

Різотто з чорнилом кальмара

Массімо Боттура — один з найшанованіших шеф-кухарів у світі, який самотужки змінив картинку сучасної італійської кухні. У 2016 році його ресторан OsteriaFrancescana в італійській Модені було визнано найкращим рестораном у світі. А в липні цього року Боттура запрошує гостей приєднатися до нього в чотириденній кулінарній пригоді в його гостьовому будинку на мальовничих пагорбах Емілії-Романьї.

Різотто з чорнилом кальмара від шеф-кухаря МассімоБоттури

4 порції

90 хвилин

Інгредієнти для устричної ікри:

100 г м'якоті устриці Белон (рідину збережіть);

1 г чорнила кальмара;

0,7 г агар-агару;

20 г жиру з процідженого рибного бульйону.

Приготування:

Процідіть устричну рідину і поставте її в холодильник. Збийте м'якоть устриці та протріть її через сито. У каструлі змішайте і доведіть до кипіння 90% м'якоті устриці, чорнило кальмара і агар-агар. Потім, використовуючи піпетку, вилийте краплі теплої суміші в миску з охолодженою устричною водою. Краплі мають перетворитися на тверді ікринки. Помістіть ікринки в контейнер і приправте їх м'якоттю устриць, що залишилася, і риб'ячим жиром. Зберігайте в холодильнику при 4 °C.

Інгредієнти для крему з чорного кальмара:

2 цибулини шалот, дрібно нарізані;

5 мл оливкової олії;

20 мл ігристого вина;

30 г конфі з помідорів чері;

100 мл чорнила кальмара;

500 мл рибного бульйону.

Приготування:

На сковорідці на слабкому вогні злегка обсмажте цибулю шалот в оливковій олії. Потім додайте біле вино і дайте википіти алкоголю. Додайте конфі з помідорів чері і чорнило кальмара. Додайте рибний бульйон і дайте йому википіти наполовину. Охолодіть, розмішайте і процідіть суміш. Текстура має бути кремоподібною, а колір — дуже чорним.

Інгредієнти для різотто:

100 г м'якоті устриці Белон (рідину збережіть);

100 г м'якоті устриці Фін де Клер (рідину збережіть);

100 мл оливкової олії;

280 г рису Acquerello;

125 г ігристого вина;

900 мл бульйону з морського окуня, процідити;

20 г золотої ікри CalvisiusOscietra.

Приготування:

  • Процідіть устричні рідини. На пательні для різотто нагрійте оливкову олію, додайте рис і обсмажте його. Додайте вино і дайте алкоголю википіти. На середньому вогні потроху додавайте теплий рибний бульйон.
  • Тим часом за допомогою ручного блендера збийте м'якоть устриці і пропустіть її через сито. Проціджену м'якоть змішайте з устричною водою. Завершіть приготування різотто з невеликою кількістю рідини. Ступінь готовності рису має бути альденте. Зніміть рис з вогню, додайте устричну м'якоть і оливкову олію. Викладіть на тарілку три чверті рису у вигляді плаского кільця, залишаючи зазор у центрі. Змішайте рис з ложкою крему з чорних кальмарів і викладіть у центр. Змішайте золоту ікру з 20 г устричної ікри. Додайте краплю ікри в центр рису.

Шоколадний фондан

Володар безлічі зірок Мішлен, більш ніж 50 ресторанів і таланту робити звичайні незвичайні страви (під час першого локдауну по його фірмове смажене курча стояла черга з голодних відвідувачів найближчого кварталу), ім'я Вольфганга Пака є одним з найгучніших у галузі.

Шоколадний фондан від шеф-кухаря Вольфганга Пака

8 маленьких кексів

20 хвилин

Інгредієнти для фонданів:

210 г вершкового масла;

210 г темного шоколаду;

65 г борошна;

4 яйця;

3 яєчних жовтки;

140 г цукру.

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 160 °C. Розтопіть масло і шоколад на слабкому вогні. Додайте борошно до суміші з масла і шоколаду. В окремій мисці збивайте яйця, жовтки і цукор упродовж трьох хвилин. Додайте яєчну суміш до суміші з масла і шоколаду. Добре перемішайте до однорідної маси.
  • Змастіть маслом алюмінієві форми для випікання. Заповніть кожну формочку сумішшю і переконайтеся, що тісто добре розподілилося у формі – поверхня має бути пласкою. Випікайте 11 хвилин.

Текст: FreddieBraun

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.