До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які фрукти та овочі їсти навесні, щоб не хворіти

Весна час, коли хочеться різнокольорових страв, але щоб дочекатися сезонного врожаю, слід запастися терпінням. Розповідаємо, які фрукти і овочі допоможуть скрасити період очікування і підтримати імунітет.

В салат

Для підтримання здоров'я волосся, нігтів і кісток важливо вживати овочі, які постачають в організм вітаміни груп С і А, фолієву кислоту, калій і залізо. Багато зелених листових овочів насичені цими елементами. Цієї весни зверніть увагу на шпинат, капусту кале, мангольд, рукколу і червону капусту.

Реклама
Photo: Getty Images
Для гарніру

Восени в якості гарніру резонно використовувати гарбуз. Взимку — сочевицю і картоплю. Навесні, коли доводиться задовольнятися коренеплодами і тим, що стандартно вдається знайти на овочевих прилавках, можна спробувати урізноманітнити меню щільними і водночас легкими текстурами: морква, броколі, батат і заморожений зелений горошок стануть чудовим варіантом гарніру, наповнять овочевий суп кольором і поживно проявлять себе у складніших стравах, на кшталт запіканки. Разом з цими овочами організм отримає вітаміни С, В і А, антиоксиданти, клітковину, кальцій та інші важливі мікроелементи та поживні речовини.

Photo: Getty Images
На десерт

Яблука, цитрусові та банани — стандартний фруктовий набір, завжди доступний в супермаркеті і постачає в організм хорошу дозу клітковини, вітаміну С і калію. Звісно, сучасний світ дозволяє нам цілорічно їсти ягоди і заморські фрукти, але в такому разі слід особливо скрупульозно перевіряти виробника і постачальника цих смаколиків.

Photo: Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.