До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 кроків до здорових і красивих нігтів

Доглянуті здорові нігті є маркером відповідального ставлення до свого тіла, яке потрібує вітамінів і правильного догляду. Ці 5 кроків допоможуть підтримувати здоровий стан нігтів, а їхній природний глянсовий блиск не захочеться приховувати під лаком.

Photo: Getty Images
Регулярний манікюр

Цей крок — найвідоміший і очевидний: манікюр роблять практично всі. Регулярний манікюр сприяє міцності і здоровому вигляду нігтів, запобігає ламкості, сухості і розшаруванню.

Реклама

Належну увагу під час манікюру слід приділяти трьом місцям: краям нігтів, де ті стикаються з бічними подушками пальців; вільному краю нігтьової пластини, а точніше тому, що відбувається під ним; і кутикулі, що покриває основу нігтя — видаляти можна тільки ту її частину, яка знаходиться на видимій поверхні нігтя. Естетичний результат процедури можна вважати очікуваним ефектом після добре зробленої гігієнічної роботи.

<b>кутикула</b>

Відмова від шкідливих звичок

Звісно, сюди можна віднести відмову від куріння, алкоголю, стресу і їжі на ходу, тому що на те, що відбувається з нігтями на поверхні, дуже впливають процеси, що відбуваються всередині. Але до цієї прописної істини слід додати і фізичні ушкодження, яких зазнають нігті в пориві часто несвідомих дій.

Є кілька способів впоратися зі звичкою гризти нігті, смикати задирки, здирати гель-лак і таке інше (у кожного, напевно, знайдеться особистий приклад). Для початку заведіть звичку носити з собою пилочку, а в разі незадоволення зробленим манікюром заявіть про це майстру, поки все ще можна виправити за допомогою інструменту і фахівця, а не сили власних рук. Якщо причиною задирок і знятого своїми ж нігтями лаку є стрес, спробуйте перебирати в руках вервицю, відстежувати свої внутрішні тривоги і визнавати їх, а ще дозвольте собі нарешті виспатися і відпочити. Під час вологого прибирання та миття посуду надягайте рукавички, щоб зайвий раз не турбувати ніжну шкіру навколо нігтів.

<b>привычки</b>

Зволоження

Зволоження має важливе значення для профілактики старіння, лущення і появи почервоніння й висипань на шкірі рук. І хоча цей процес може бути багатоетапним, вже добре, якщо ви використовуєте один улюблений продукт регулярно. Особливо важливо не забувати про зволоження в холодну пору року і на стику сезонів, коли організм особливо потребує підтримки ззовні.

Щодо нігтів, звертайте увагу на живильні креми, активні інгредієнти яких спрямовані на захист та відновлення. Вивчаючи склад, вибирайте засоби з цинком, селеном, кальцієм, магнієм і вітамінами груп A, E, D і B.

<b>кремы</b>

Вітаміни

Правило дотримуватися різноманітного і поживного раціону — головне. Як би часто воно не зустрічалося і які б істини не повторювало, але те, що відбувається на поверхні, найчастіше пов'язане з тим, що раніше потрапило всередину. За здоров'я і міцність нігтів відповідають селен (риба і м'ясо), цинк (горіхи, молочні продукти), кальцій (сир, бобові, темно-зелені овочі), магній (зелень, гречка) і сірка (індичка, сардини, м'ясо кролика).

Упродовж холодних місяців витрата поживних речовин, які наш організм зазвичай отримує з їжею, спрямована на підтримку його базових потреб. Щоб додатково подбати про здоров'я нігтів, можна пройти курс вживання вітамінів. Вітамінний комплекс Orthomol Beauty спрямований на зміцнення волосся, нігтів і поліпшення стану шкіри. У його складі є необхідні для нігтів селен, цинк і біотин, які в поєднанні з вітамінами групи Е і С захищають клітини від окисного стресу, сприяють здоровому росту і міцності нігтів. Гіалуронова кислота у складі вітамінів підтримує шкіру зволоженою і еластичною. Така щоденна порція вітамінів виведе захисну функцію організму на новий рівень, дозволяючи тим самим нігтям, волоссю і шкірі отримувати свою норму активних інгредієнтів. У складі вітамінного комплексу немає глютену, лактози і алергенів, але в разі індивідуальної непереносимості окремих інгредієнтів, вагітності і в період лактації перед прийомом вітамінів слід проконсультуватися з лікарем.

Free the nails

Нігтям потрібен кисень, сонячне світло і вітаміни. Живильне середовище всередині організму сприяє їхньому здоровому росту і міцному стану, але брак кисню і світла все одно позначаються. Нігті стоншуються, стають чутливішими і втрачають здатність вільно існувати без каркаса у вигляді гель-лаку, найчастіше страждаючи від м'якості і розшарування. Сучасні покриття не завдають нігтям шкоди, але перекривають доступ до таких необхідних світла і повітря, без яких нігті розвиваються в тепличних, а не природних умовах.

Якщо обмежитися манікюром не варіант, тоді слід дотримуватися деяких правил реабілітації, щоб природна міцність і гладенька поверхня нігтів повернулися швидше. До звичайної процедури зволоження і регулярного гігієнічного манікюру додайте масаж рук і пальців, живильні маски для нігтів і стежте за наповненістю раціону.

<b>уход</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.