До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 простих кроків до здорового й гарного волосся

Волосся — один з основних індикаторів здоров’я. Воно дуже схильне до несприятливого впливу різних чинників — від різких перепадів температури до стресу й нестабільного раціону. Ці 5 простих кроків допоможуть повернути волоссю здоровий вигляд і легко стануть звичкою.

Фото: Dan Carabas
Стежте за харчуванням

Все починається зсередини. Основну масу поживних речовин і мікроелементів організм отримує з їжею, тому так важливо стежити за збалансованістю раціону. Для здоров’я волосся в щоденному меню мають бути продукти, багаті на кальцій, залізо й цинк, серед яких жирна риба, зелені листові овочі, горіхи, яйця й бобові. Не можна забувати й про водний баланс, оскільки від нього залежить і стан шкіри голови також.

Реклама
Доглядайте за шкірою голови

Зазвичай здоров’я і якість волосся прямо пов’язані зі станом шкіри під ним. Що здоровіший скальп, то міцніше волосся. Вибір шампуню завжди має ґрунтуватися на тому, які часи переживає шкіра голови. Додаткові ритуали скрабування, зволоження, нанесення масок і сироваток потрібні для підтримки здоров’я скальпа і як частина регулярного догляду.

<b>для кожи головы 2020</b>
для кожи головы

Правильно вибирайте гребінець

Використання непідхожого гребінця може призвести до випадання волосся, тому варто підбирати його відповідно до індивідуальних особливостей. З тонким прямим волоссям найкраще впорається гребінець з натуральною щетиною, яка допоможе створити об’єм і блиск. Власницям кучерявого волосся потрібен гребінець з гнучкими зубцями, які безпечно розплутають волосся. Звертати увагу в такому разі варто на варіанти із синтетичними волокнами або на мікс зі штучної й натуральної щетинок.

<b>расчески</b>

Вживайте вітаміни

Нестабільні часи й зміна сезонів позначаються на здоров’ї і впливають на якість засвоєння поживних речовин. Саме тому вживання вітамінів — чудова екстрадопомога організму впоратися зі стресом. Здоров’я волосся прямо пов’язане з достатньою кількістю таких елементів, як мідь, цинк, біотин і селен, які відповідають за його нормальний ріст і пігментацію. Не всі вітаміни організм засвоює однаково: важливий склад і натуральні формули, спрямовані на зміцнення волосся. Мікроелементи, вітаміни групи В з амінокислотами L-цистеїн і L-метіонін, екстракт проса KeraLiacin і міліацин об’єднані у вітамінному комплексі Orthomol Hair Intense, який створено для зміцнення й поліпшення росту всіх типів волосся.

Вітаміни групи В відповідають за ріст, густину і яскравість волосся, амінокислоти L-цистеїн і L-метіонін сприяють виробленню кератину, а запатентований брендом екстракт проса KeraLiacin і міліацин (який видобувається з масла проса) активно зміцнює волосся зсередини. Таким чином, вітамінні капсули Orthomol Hair Intense об’єднують всі потрібні для здоров’я волосся елементи, які на сучасному ринку є інноваційним продуктом.

Важлива ремарка: ортомолекулярні комплекси треба купувати в офіційного представника Orthomol в Україні: https://orthomol.life/. Неприпустимо в пошуках сумнівної вигоди ризикувати власним здоров’ям. Перевезення й зберігання вітамінів безпосередньо впливає на їхню якість. Правильна вологість і температура, умови зберігання, термін придатності — все це відіграє роль. Вітаміни — препарат для внутрішнього застосування, саме тому важливо переконатися, що продавець має всі потрібні сертифікати й дозвільні документи.

Відпочивайте в шовках

Хоч як по-королівському це звучить. Шовкова наволочка дійсно захистить волосся від зайвого тертя й ламкості. Шовк вирізняється гладкістю, адже його волокна прилягають одне до одного так щільно, що переміщення волосся по тканині більше подібне до ковзання. Внаслідок чого суттєво мінімізується ймовірність можливих заломів і порушення структури волосся. Для більшого ефекту ліпше замінити звичні аксесуари для волосся на вироби із шовку — від гумок до шовкового тюрбана для сну.

<b>шелк для волос</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.