До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Fendi та кіно: три найстильніші стрічки

27 жовтня під час Римського кінофестивалю модний дім Fendi відкриє виставку, присвячену своїм колабораціям з кіно. Напередодні Vogue.ua згадав три найстильніші фільми, герої яких красуються в костюмах​Fendi, вигаданих Карлом Лагерфельдом, креативним директором бренду.

Гвінет Пелтроу в шубі Fendi у фільмі "Родина Тененбаумів"
"Сімейний портрет в інтер'єрі", 1974

Всілякі італійські кінопремії свого часу отримав "Сімейний портрет в інтер'єрі" – передостанній фільм Лукіно Вісконті. Це кіно про складні сімейні драми в середовищі італійської буржуазії: дія відбувається в багатому палаццо в центрі Риму, герої – багата маркіза, професор і альфонс – одягнені відповідно до своїх соціальних ролей. Над костюмами працювали дизайнери двох знакових будинків – Fendi і Yves Saint Laurent. Головна героїня, маркіза Бурмонті, носить вечірні сукні, пальто з хутром норки і шуби, капелюхи з вуаллю – вона розкішна, горда і буржуазна. Відсилки до стилю в цьому фільмі легко знайти в колекціях Fendi останніх двох-трьох років, в яких Лагерфельд осмислює моду 1970-х.

Реклама

<b>семейный портрет в интерьере</b>

"Евіта", 1995

85 разів змінювала костюми Мадонна в фільмі "Евіта" – це офіційний рекорд, занесений до книги рекордів Гінесса. Цього вимагала роль: її героїня Евіта Перон – аргентинська актриса, найпопулярніша і улюблена жінка країни, й за сумісництвом перша леді країни, дружина президента Хуана Перона. У Пенні Роуз, художника по костюмах "Евіти", був доступ до особистого гардеробу Еви Перон в Аргентині – й вона одягла Мадонну максимально близько до оригінального стилю героїні. Костюми на зйомки летіли з Лондона, Парижа, Нью-Йорка, Рима й Лос-Анджелеса, в тому числі це було вбрання Christian Dior й Fendi. Так, в одній зі сцен героїня Мадонни з'являється в норковому пальто Fendi, недбало накинутому поверх класичного костюма – до цих пір цей образ вважається канонічним.

<b>эвита 123</b>

"Родина Тененбаумів", 2001

Хто не пам'ятає пісочного кольору шубу Гвінет Пелтроу в дотепній комедії "Родина Тененбаумів" Веса Андерсона? Про цю розкішну вінтажну шубі Fendi мріяла кожна дівчина, яка бачила фільм. Марго Тененбаум носить її невимушено, немов джинси, причому круглий рік – і влітку, накидаючи поверх тенісного сукні, й взимку. Fendi створили шубу спеціально для "Родина Тененбаумів" й Гвінет Пелтроу.

<b>семейка тененбаум</b>

Читайте також:

Хто така Міллі Боббі Браун

5 найкращих серіалів жовтня

Chanel и кино: 5 ярких примеров

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.