До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Chanel і кіно: 5 яскравих прикладів

Сама Коко Шанель встигла створити костюми лише для одного фільму – "Минулого року в Марієнбаді", однак сьогодні її бренд з'являється в найяскравіших кінострічках. Vogue.ua згадав 5 вдалих прикладів.

Крістен Стюарт у фільмі "Персональний покупатель"
Світське життя

"Світське життя" Вуді Аллена стало однією з найстильніших стрічок літа 2016-го. Двадцяті з їх грайливими, але, при цьому, елегантними образами, актриси Крістен Стюарт і Блейк Лайвлі і вбрання Chanel в сукупності просто не могли дати іншого результату. З чуток у режисера і модного Дому є якісь домовленості про співпрацю, а Стюарт і Лайвлі і, взагалі, є обличчями Chanel, однак для глядача ці закулісні плітки, по суті, не важливі – на екрані він бачить гарні і продумані образи, що ідеально передають настрій епохи. До речі, працювала над їх створенням Сьюзі Бензінгер – один з найдосвідченіших і затребуваних художників по костюмах в Голлівуді. Причому, в розпорядженні Бензінгер були копії вбрання з архівів Chanel 1930-х.

Реклама
Крістен Стюарт у фільмі "Світське життя"
Крістен Стюарт і Джессі Айзенберг у фільмі "Світське життя"
Жасмин

За роль у драмі "Жасмин" актриса Кейт Бланшетт отримала свого другого "Оскара" і вийшла за нагородою в нюдовій сукні Armani Prive, а в самій стрічці її уніформою стали вбрання Chanel, перш за все, твідовий жакет. Причому, історія їх появи в кадрі схожа на детективну. Художник по костюмах Сьюзі Бензінгер написала лист Карлу Лагерфельду і попросила у нього жакети для Бланшетт і без особливого сподівання на успіх була по-справжньому здивована, коли через декілька днів отримала посилку від Лагерфельда. "Там було два жакети і записка: "Для Кейт я зроблю все". Підійшли вони їй ідеально", – розповідала тоді в своїх інтерв'ю Бензінгер.

Кейт Бланшетт у фільмі "Жасмин"
Нічні тварини

Режисером фільму "Нічні тварини" став відомий дизайнер Том Форд, який спеціально не використав в стрічці одяг власного авторства, а ось бренду Chanel розкрити образ однієї з ключових героїнь довірив. Актриса Лора Лінні зіграла матір головної героїні, таку собі багату консерваторку з Техасу і її характер ідеально підкреслив класичний білосніжний костюм Chanel. Костюмер фільму Аріанна Філіпс розповідає: "Я просто сказала Тому, щоб він подзвонив Карлу Лагерфельду – саме костюм Chanel дав нам змогу додати необхідних фарб до образу".

Лора Лінні у фільмі "Нічні тварини"
Диявол носить Prada

Шанувальники "Диявол носить Prada", комедії про життя юної асистентки в модному журналі, до сих пір згадують шкіряні ботфорти Chanel, в яких з'явилася на екрані Енді – героїня актриси Енн Гетевей. Не меншу увагу тоді привернути і аксесуари марки, а іменні багатошарові намиста з ланцюжками у формі двох пересічних букв "C" – після виходу фільму на екрани їх хотіли отримати тисячі модниць.

Енн Гетевей у фільмі "Диявол носить Prada"
Боккаччо-70

Боккаччо-70 – фільм, склеєний з чотирьох незалежних новел, об'єднаних темою відносин чоловіків до жінок. Одну з історій до стрічки зняв легендарний італієць Лукіно Вісконті, а образи для своєї частини він довірив створити Коко Шанель. Француженці на той момент було 79 років, але вона з великим ентузіазмом взялася за роботу і навіть зуміла навчити 23-річну Ромі Шнайдер мати по-паризьки розслаблений та елегантний вигляд в її фірмових твідових костюмах.

Ромі Шнайдер у фільмі "Боккаччо-70"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.