До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися в кінотеатрах у липні

Традиційно літо — це час блокбастерів і легковажних екшн-комедій. У липні в нас буде з чого вибрати. У прокаті — довгоочікуване супергеройське кіно "Чорна вдова" зі Скарлетт Йоганссон, комедія "Красуня на драйві" й чарівне французьке кіно "Школа хороших дружин".

"Школа хороших дружин"

Якщо ви любите французьку моду 1960-х і класичні французькі комедії, то "Школа хороших дружин" точно не залишить вас байдужими. Події стрічки відбуваються в Парижі 1968 року. Після смерті чоловіка Полетта (її грає блискуча Жульєт Бінош) починає самостійно керувати сімейним бізнесом — школою для домогосподарок. Справа ось-ось збанкрутує, а жінка втрачає впевненість у собі. Тим часом на вулиці травень 1968-го і в повітрі вже відчувається дух свободи... Жінки дедалі більше говорять про фемінізм, і Полетта вирішує почати нове життя... Картина Мартіна Прово здобула премію "Сезар" за найкращий дизайн костюмів.

Реклама

1 липня

"Мартін Маржела: своїми словами"

Документальний фільм про одного з найзагадковіших персонажів сучасної моди — бельгійського дизайнера Мартіна Маржелу. Творці кажуть, що ця стрічка — унікальний погляд на Маржелу, "такого собі Бенксі зі світу моди", невловного й загадкового дизайнера, революційні твори якого змінили обличчя моди, водночас сам він залишається анонімним ось уже понад 30 років. До фільму ввійшли інтерв’ю з Жаном Полем Готьє, Карін Ройтфельд, Лі Еделькорт, модною критикинею Кеті Горін та істориком моди Олів’є Саяром. Над стрічкою працював німець Райнер Гольцемер, який раніше зняв документальний фільм "Дріс" про дизайнера Дріса Ван Нотена.

1 липня

"Чорна вдова"

Більш як півтора року Marvel відкладали прем’єру супергеройського блокбастера про Чорну вдову й нарешті всі шанувальники всесвіту побачать улюблену героїню. Це сольний фільм про Наташу Романофф (Чорну вдову) — персонажа, що вперше з’явився на сторінках коміксів 1964 року. У новому фільмі Чорна вдова вирушить у Росію, щоб протистояти своєму минулому й стикнутися з вбивцею Оленою Бєловою (яку грає молода актриса Флоренс П’ю). Події стрічки відбуваються відразу після подій фільму "Перший месник: Протистояння", але передують тим, що сталися в картині "Месники: Війна нескінченності".

8 липня

"Ми є. Ми поруч"

"Раптова зустріч хірурга й загадкової дівчини перевертає їхнє життя. Вони стають сенсом одне для одного й готові боротися за своє щастя проти всього світу". Синопсис нового фільму легендарного українського режисера Романа Балаяна звучить загадкового й натякає, що в ньому буде не тільки історія кохання, а й драма: доля зводить героїв, коли хірург мучиться через смерть свого пацієнта. Головні ролі у фільмі Балаяна виконали провідні українські актори: Ахтем Сеітаблаєв (який зіграв головну роль у стрічці "Додому" і зняв гучні українські картини "Номери" та "Кіборги") і Катерина Молчанова, яку наші читачі пам’ятають за стрічками "Фанні Каплан" і "Рівень чорного". Події в "Ми є. Ми поруч" розгортаються в Києві нашого часу. Прем’єра фільму відбулася торік на варшавському кінофестивалі.

8 липня

"Круїз у джунглях"

"Круїз у джунглях" — легке, смішне літнє кіно, на яке так і хочеться рекомендувати піти всією родиною. "Початок XX століття. Капітан річкового судна Френк залучає вчену Лілі Гоутон і її брата Макгрегора Гоутона в експедицію джунглями на пошуки дерева життя, що, як вони вважають, має цілющі властивості. Весь цей час трійці доведеться битися з небезпечними дикими тваринами й змагатися з німецькою експедицією-конкурентом". Сюжет стрічки заснований на однойменному атракціоні в Діснейленді, що функціонує в усіх Діснейландах світу з 1955 року. У головних ролях — яскравий дует Емілі Блант і Двейна Джонсона.

29 липня

"Красуня на драйві"

Кейт Бекінсейл, Стенлі Туччі, Боббі Каннавале — чудовий акторський склад зібрано в екшн-комедії з легковажною назвою "Красуня на драйві". Головна героїня Ліді — ефектна дівчина, що має одну особливість — вона страшна в гніві. Синопсис повідомляє, що "її спалахи люті такі небезпечні для оточення, що героїні доводиться носити спеціальний жилет з електродів. Пристрій вражає струмом за мить до зриву. Стримувати себе постійно болісно, ​​але несподівано в дівчини з’являється нагода розкрити свій потенціал уповні. Хтось вбиває її хлопця, і Лінда пускається берега в пошуках винних". У головній ролі — Кейт Бекінсейл, режисер фільму — Таня Весклер ("Колекторка").

29 липня

"Чунцінський експрес"

"Артхаус трафік" продовжує серію показів відреставрованої класики світового кіно. Цього разу ми побачимо в прокаті естетський фільм Вонга Карвая "Чунцінський експрес" 1994 року — культову картину, що не тільки зібрала мільйон доларів у рідному для Карвая Гонконгу, а й викликала захват міжнародної преси — і порівняння з найкращими фільмами нової хвилі й "Кримінальним чтивом" Тарантіно (кінопрокатна кампанія Тарантіно, до речі, опікувалася прокатом "Чунцінського експреса" в США). Це дві паралельні історії про двох поліційників у Гонконзі: один закохується в загадкову жінку у світлій перуці, а другого — він має ім’я № 663 — переслідує працівниця перекусної...

29 липня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.