До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про фільм "Французький вісник" Веса Андерсона

Уже 6 липня розпочнеться Каннський кінофестиваль, в рамках якого відбудеться довгоочікувана прем'єра стрічки Веса Андерсона "Французький вісник". Неймовірно зоряний склад, ретельний дизайн декорацій і стильні костюми розповідаємо все, що відомо про прем'єру.

Коли доходить до химерної гри слів, інстаграмних інтер'єрів, зіркових акторських ансамблів і декорацій відтінків цукерок, ніщо не зрівняється з фільмами Веса Андерсона. Минуло три роки відтоді, як Андерсон ("Сімейка Тененбаумс", "Потяг на Дарджилінг" і "Королівство повного місяця") випустив свій останній фільм "Острів собак" -так що прем'єру стрічки "Французький вісник. Додаток до газети "Ліберті. Канзас івнинг сан"" (повна назва) ми всі чекаємо з великим нетерпінням.

Реклама

Основою стрічки є історія, написана Андерсоном у співпраці з Романом Копполою, Хюго Гіннесом і Джейсоном Шварцманом. Дія фільму відбувається в редакції американської газети у вигаданому французькому місті 20-го століття. У центрі уваги будуть три сюжетні лінії, які втілюють в життя ексцентричні репортажі зі сторінок газети. Один з останніх фільмів режисера, "Гранд Будапешт" (2014 року) було номіновано на "Оскар" в дев'яти номінаціях, і ця стрічка виграла чотири з них, отже French Dispatch вже оголошено одним з головних претендентів на "Оскар" у 2022 році.

Зіроковий акторський ансамбль

Акторський склад фільму найбільш вражаючий з усіх, які Андерсон коли-небудь збирав. Володарі "Оскара" Френсіс Макдорманд, Тільда ​​Суїнтон, Бенісіо Дель Торо і Едріен Броуді в лідерах. Поруч з ними улюблені актори Андерсона Білл Мюррей, Овен Вілсон, Леа Сейду та Мат’є Амальрік, а також новачки Тімоті Шаламе, Джеффрі Райт, Ліна Худрі і Стівен Парк.

Якщо цього мало, то ось ще кілька імен: Сірша Ронан, Елізабет Мосс, Едвард Нортон, Віллем Дефо, Крістоф Вальц, Анжеліка Х'юстон, Лів Шрайбер і Джейсона Шварцмана. Цей список – ще один доказ того, що голлівудські важковаговики, як і раніше прагнуть працювати з улюбленим режисером.
Сценарій

"Французький вісник. Додаток до газети "Ліберті. Канзас івнінг сан"" так звучить повна назва фільму. Коли в квітні 2019-го року французьке видання Charente Libre запитало режисера про сюжет, Андерсон відповів, що йдеться про "американського журналіста, який працює у Франції і створює журнал. Це радше портрет людини, яка бореться за те, щоб написати те, що хоче написати. Це не фільм про свободу преси, але коли ви говорите про репортерів, ви говорите про те, що відбувається в реальному світі".

Існує версія, що фільм натхненний любов'ю Андерсона до видання The New Yorker, і багато сцен складено на основі знаменитих статей журналу. У статті 2020-го року в журналі пояснюється, що Білл Мюррей зіграє Артура Ховітцера-молодшого, персонажа "натхненного Гарольдом Россом, редактором-засновником The New Yorker". Тим часом Едріен Броуді зіграє Джуліана Кадаціо, арт-дилера, "створеного за прикладом лорда Дювіна, який в 1951 році був одним з героїв профайла про жителів Нью-Йорка". Також у фільмі є персонаж Джеффрі Райта, Робак Райт, якого описують як "суміш романіста Джеймса Болдуіна і журналіста Ей Джей Ліблінга", а фрагмент з Френсіс Макдорманд натхненний статтею The Events in May: а Paris Notebook 1968 року про студентські протести, що трясли країну.

Трейлер

Чарівні локації, декорації кольору лимона і полуниці і жвава партитура композитора Олександра Деспла: трейлер до фільму мрія шанувальника Андерсона.

Хто відповідає за костюми

Чотириразова володарка премії "Оскар" Мілена Канонеро, дизайнерка фантастичних вбрань у фільмах "Марія Антуанетта" (2006) і "Гранд Будапешт" (2014 року), створила пастельні образи для світу Андерсона. Тут і акуратні спідничні костюми, і водолазки, і берети.

Тьєррі Фремо, художній керівник Каннського кінофестивалю, підтвердив, що прем'єра фільму відбудеться на набережній Круазетт в липні 2021 року. Очікується, що невдовзі після цього стрічка вийде у світовий прокат.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.