До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про восьмий сезон "Гри престолів"

Стало відомо, що новий сезон саги "Гра престолів" вийде на екрани в першій половині 2019 року. Чому прем'єру перенесли майже на рік порівняно з початковою датою і що відомо про восьмий і останній сезон "Гри престолів", розбирається Vogue.ua.

Кіт Герінгтон та Емілія Кларк на зйомках
Коли прем'єра

Про дату прем'єри поки відомо тільки з інтерв'ю акторів – ніякої офіційної інформації немає. Мейсі Вільямс, яка грає сміливу Арію Старк, розповіла, що прем'єра серіалу запланована на квітень 2019 року. Цілком логічно, якщо взяти до уваги те, що сьомий сезон презентували в квітні 2017. Передбачають, що прем'єру, спершу намічену на 2018, перенесли з двох причин: по-перше, зйомки фінальних бойових сцен затягнулися через складні спецефекти. По-друге, щоб бойові сцени на Півночі були ще більш ефектними і льодовими, режисери вирішили знімати їх саме взимку.

Реклама
Мейсі Вільямс
Скільки буде епізодів

Фінальний сезон "Гри престолів" буде коротшим, ніж попередні, – всього шість епізодів. Зате які – кожна серія, за чутками, йтиме по півтори години. Бюджет восьмого сезону вкрай великий – 90 мільйонів доларів.

Хто режисер

Точно відомо, що кілька епізодів зніме Девід Наттер. У свій час він отримав "Еммі" за роботу над серіалом: саме він був режисером кількох епічних сцен "Гри престолів", які увійшли в історію телебачення – наприклад, "Червоного весілля".

Що відомо про сюжет

Восьмий сезон безпосередньо продовжить події, які відбулися в сьомому. Так як серіал вже давно випередив книжкову серію, сценарій для фінального сезону пишуть фактично з нуля: в останньому сезоні будуть події, які в серії Джорджа Мартіна повністю відсутні. Хоч офіційної інформації і немає, фанати не шкодують фантазії і висувають власні версії: так, вони припускають, що у восьмому сезоні виявиться, що Джон Сноу насправді – Ейгон Таргаріен, а Дейнеріс, пристрасний роман з якою у нього почався в сьомому сезоні, насправді – його тітка. Точно відомо тільки те, що Джордж Мартін разом зі сценаристом підготував для глядача воістину епічний фінал. Сьомий сезон закінчився тим, що армія "білих ходоків" прорвалася за стіну, коли зруйнувала її за допомогою одного з драконів Дейнеріс – тому восьмий сезон зобов'язаний шокувати.

Актори, тим часом, – чи то випадково, чи то заплановано – "зливають" деякі подробиці сюжету в інтерв'ю. Так, Ніколай Костер-Вальдано, який грає Джеймі Ланністера, розповів, що деяких ключових геров вб'ють, і вони повернуться в ролі білих ходоків. Актриса Емілія Кларк зізналася, що "фінал серіалу навряд чи задовольнить більшість глядачів". "Люди будуть кричати, обурюватися і напевно скажуть: "Саме цього я і боявся!".

Коли почалися зйомки і де відбуваються

Зйомки восьмого сезону почалися в жовтні 2017 року і триватимуть аж до серпня 2018. Пошук локацій тривав кілька місяців, в результаті зйомки стартували в Белфасті, потім Кіт Герінгтон (Джон Сноу) був замічений на зйомках в хорватському Дубровнику, який, як відомо, в серіалі відіграє роль Королівської гавані. Більша ж частина натурних зйомок триває на Канарських островах, а також в Андалусії. HBO також підтвердив, що ключова сцена бою була знята в Шотландії, а фільмування самої сцени зайняло 55 днів і ночей. Тим часом, життя деяких акторів повністю підлаштоване під зйомки – Софі Тернер (Санса Старк), наприклад, відклала весілля з музикантом Джо Джонасом, хоча інші учасники зйомок не готові змінювати плани заради "Гри престолів". Так, Кіт Герінгтон в інтерв'ю розповідав, що через його весілля з Роуз Леслі (його колега по серіалу в 2012-2014 роках) в червні 2018 року зйомки останніх епізодів серіалу, ймовірно, перенесуть.

Софі Тернер
Хто з акторів з'явиться в новому сезоні

Точно відомо, що контракт на восьмий сезон підписали з Кітом Герінгтоном, Пітером Дінклейджем (Тіріон Ланністер), Емілією Кларк (Дейнеріс Таргарієн), Ніколаєм Костер-Вальдано (Джеймі Ланністер), Оленою Хіді (Серсея Ланністер), Софі Тернер (Санса Старк) і Мейсі Вільямс (Арія). Ключові актори отримують по півмільйона за серію. Також названі нові актори – Симус О'Хара і Марк Ріссман.

Що буде, коли все закінчиться

У "Гри престолів" мільйони фанатів по всьому світу: очевидно, що серіал не закінчиться на восьмому сезоні. Вже точно відомо, що буде приквел, який вийде не раніше восьмого сезону. Жоден з героїв "Гри престолів" не з'явиться в ньому – дія приквелу відбуватиметься за тисячі років до сюжету основного серіалу, і це, за словами продюсерів, будуть "по-справжньому темні часи". Сценарій приквела вже замовлено: над ним працює Джордж Мартін та Джейн Голдман, сценарист "Кінгсмена" і "Люди Ікс: перший клас". Як розповідають в HBO, приквел розповість про те, "як світ скотився від ери героїв до своїх темних часів". "Від жахливих таємниць історії Вестероса до справжнього походження білих ходоків, секретів Сходу і легендарних Старків" – це офіційний синопсис.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.