До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про фільм "Безсмертна гвардія" із Шарліз Терон

Бойовик "Безсмертна гвардія" із Шарліз Терон у головній ролі б’є рекорди Netflix. Vogue.ua розповідає, чим ця картина відрізняється від інших фільмів про супергероїв.

Шарліз Терон у фільмі "Безсмертна гвардія"

Рукопашний бій і їзда верхи — тільки деякі з нових навичок, які довелося опанувати Шарліз Терон для знімання в цьому бойовику. Що ж, для актриси це ніколи не було проблемою: багато хто пам’ятає, як 2015 року у фільмі "Божевільний Макс" Шарліз Терон боролася з ворогами, як справдешній боєць. Що ж стосується фільму "Безсмертна гвардія", то це справжня супергеройська сага. Шарліз Терон грає Енді — Андромаху зі Скіфії, лідерку групи безсмертних воїнів, які тисячі років захищають людей. Воїни Енді дістають завдання врятувати дітей, яких тримають заручниками в Судані, але водночас самі стають цілями. Підступні фармацевти дізнаються про їхню суперсилу й полюють на героїв, щоб розкрити таємницю безсмертя, — і тепер героям потрібно захистити не тільки весь світ, а й себе самих.

Реклама
Шарліз Терон у фільмі "Безсмертна гвардія"

За місяць із дня релізу фільм вже очолив рейтинг гітів Netflix. Критики вважають, що режисерці стрічки Джині Прінс-Байтвуд (до слова, вона перша темношкіра жінка, яка очолила рейтинг гітів Netflix), вдалося зняти це кіно без кліше про супергероїв. Так, Енді у виконанні Шарліз Терон дійсно вирізняється від традиційного образу жінки-супергероїні: режисерка не робить акцент на її зовнішності, замість цього показує сумніви героїні, яка, з одного боку, розуміє очевидні переваги своєї суперсили, а з іншого — страждає через неможливість прожити нормальне людське життя. "Мені хотілося показати глядачам, що це люди з усіма слабкостями й страхами, попри їхню суперсилу", — каже режисерка. "Так, ви можете вдарити їх ножем і піти, але їм буде боляче... Енді живе кілька тисяч років, але ми бачимо її в ту мить, коли вона хоче, щоб її безсмертя нарешті скінчилося".

Шарліз Терон у фільмі "Безсмертна гвардія"

Знімання фільму не було простим для Шарліз Терон. Воно тривало п’ять тижнів, знімали в Марокко й Великій Британії. За цей час актриса та її колеги по фільму — серед них Маттіас Шоннартс і Чиветел Еджіофора — встигли опанувати рукопашний бій, тому що велика частина бойових сцен проходить саме врукопаш. Шарліз Терон також навчилася поводитися із сокирою, для чого брала заняття у фахівців зі східної зброї. Для ролі войовниці зі Скіфії Шарліз Терон приміряла й новий образ: у фільмі ми бачимо її з однією з наймодніших стрижок цього літа — піксі.

Шарліз Терон у фільмі "Безсмертна гвардія"

За задумом режисерки, перед початком знімання актори кілька місяців разом тренувалися, щоб побачити одне одного в роботі й отримати потрібну "хімію" між ними на майданчику. Так, Шарліз Терон ходила до тренажерного залу разом з актрисою Кікою Лейн і зізнається, що після тренувань вони часто лежали в кутку й скаржилися одна одній на те, яка складна в них робота. На жаль, не обійшлося й без травм: під час знімання актриса ушкодила зв’язки на нозі й защемила нерв, але занадто пізно звернулася до лікарів, і тепер їй робитимуть кілька операцій. Знімання в "Безсмертній гвардії" були такими насиченими, що Терон планує взяти паузу: "Я беру перерву в роботі, щоб побути з дітьми", — зізнається вона. До речі, за її словами, діти були на знімання і їм дуже сподобався фільм.

Фільм "Безсмертна гвардія" доступний на Netflix.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.