До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

І так щоліта: 11 найпопулярніших стрижок сезону

Незалежно від того, що диктує мода, щорічно стрижки піксі, боб і "як у серфера" не втрачають популярності. Серед побажань клієнтів: невибагливість у догляді й можливість поліпшити природну текстуру волосся. Ось 11 найпривабливіших стрижок, які є в запитах у перукарів з року в рік.

Самые модные стрижки этого лета с примерами.Photo: © Rubén Vega, Berta Álvarez
На рівні підборіддя

Стрижка, за якої волосся залишається на рівні підборіддя, є одним з найпопулярніших варіантів, що майже оголює шию. Марія Барас, директорка салону Cheska, каже, що волосся середньої довжини або довжини "на рівні підборіддя" — це класика, яка влітку стає однією з найпривабливіших стрижок, а також органічно вписується в наступні сезони.

Реклама
Стрижка средней длины на лето 2020.Photo: Inma Mariscal, Julia Rodríguez
Піксі-боб

Ця версія піксі з довгим волоссям ззаду й спереду — щось між короткою піксі й класичним бобом. За словами Альберто Сангіно, провідного викладача в Llongueras, така стрижка також популярна в літній сезон і має добрий вигляд на тонкому й нормальному волоссі. Також Сангіно зазначає, що піксі-боб годиться навіть для хвилястого волосся, хоча в цьому разі потрібно звертатися до перевіреного фахівця: "Треба мати добру техніку стриження, щоб запобігти ефекту копита. Ця стрижка ідеальна для прямокутних і трикутних овалів обличчя, але будьте обережні, якщо маєте круглий або квадратний овал".

Стрижка пикси боб на лето 2020.Photo: © Jamie Stoker
Для кучерів

Стрижка, яку називають "кошлатою", особливо популярна в літній сезон серед власників кучерявого волосся, оскільки дає змогу демонструвати природні кучері. Основні характеристики такої стрижки: багатошаровість і трикутні форми, які чудово поєднуються з квадратним і трикутним овалом обличчя. Але, як зазначає Едуардо Санчес, директор Maison Eduardo Sánchez: "Всі зрізи можна адаптувати, згідно з рисами обличчя й структурою волосся, за винятком кучерявого волосся, для роботи з яким потрібна певна техніка й заходи, щоб вдало адаптувати волосся до інших овалів обличчя".

Стрижка для вьющихся волос на лето 2020.Photo: © A.Moral, Ana Casasnovas
Довгий боб

За словами стилістки Діани Даурео, волосся, яке торкається ключиць — на півдорозі між класичним бобом і довгим волоссям — ще одна популярна стрижка. "Це гарний спосіб прибрати зайву вагу й залишити об’єм, не відрізавши занадто багато волосся", — каже стилістка.

Стрижка длинный боб на лето 2020.Photo: © Josefia Andrés, Noelia Terrón-Laya
Піксі

Абсолютна більшість експертів підтверджує, що влітку попит на піксі набагато вищий, ніж взимку. Чому так? Як пояснює головний спеціаліст з навчання в салоні DAVID KÜNZLE Девід Лесура: "Ця стрижка легко піддається стилізації, але важливо уникати занадто грубих зрізів". Для круглих облич експерт радить залишати об’єм зверху й тонкі кінці внизу. Якщо обличчя витягнене, то бажано носити піксі з довгими чубчиками.

Стрижка пикси блонд на лето 2020.Photo: © Jamie Stoker
Облямовує лице

Кажуть, що літо — це не найкращий час для перших експериментів із чубчиком, бо треба навчитися його вкладати, та й іноді мало приємного в опущеному на спітніле чоло волоссі. Однак ця стрижка одна з найпопулярніших, коли настає гарна погода. Карлос Фернандес, тренер і викладач у Franck Provost, підтверджує, що однією з найвідповідніших стрижок, що вигідно підкреслює прямокутні й подовжені обличчя, вважають саме кругову стрижку із чубчиком, який злегка облямовує обличчя.

Обрамляющая лицо стрижка с челкой на лето 2020.Photo: © Drew Le Fore Escriva
Томбой

Загалом, коротке волосся зазвичай найпопулярніше в цю пору року. Девід Лесура насамперед виділяє "стиль шибеника", тобто стрижку томбой, яка є довшою версією піксі, більш вираженою з боків і з довшим волоссям спереду. "Ви можете стилізувати її, як вам подобається, влітку стрижка має ефектний вигляд зі злегка скуйовдженим передом або з „вологим" укладенням", — зазначає він.

Женская стрижка томбой на лето 2020.Photo: © Icíar J. Carrasco, Ana Casasnovas
Як у серфера

Марія Барас підтверджує, що довге й злегка скуйовджене волосся, яке легко висушити й текстурувати на свіжому повітрі, як і раніше, актуальне: "Згадайте Жизель Бюндхен, — це одна з тих стрижок, яку власники густого волосся просять найчастіше". Сангіно додає: "Ця стрижка є однією з найунікальніших, оскільки вона гармонує з будь-яким типом волосся, прямим і хвилястим, з будь-яким типом обличчя, крім прямокутного. У випадку з прямокутним обличчям довгі шари волосся з боків можуть забезпечити більшу прямовисність, яку було б зручно компенсувати за допомогою чубчика".

Длинные волосы на лето со стрижкой как у серфера.Photo: © Josefina Andrés, Alexandra Carl
Шарами

Не кожен прагне радикального позбавлення довжини в літній сезон. Насправді, як каже Діана Даурео, багато хто з її клієнтів не наважується на сильні зміни влітку, тому що не знає як поводитися з волоссям на пляжі або в басейні. Проте, серед поширених запитів є стрижка шарами. Це непоганий варіант, до того ж добре продумані й зрозумілі зрізи зроблять стрижку кращою, якщо дати висохнути волоссю самостійно. "Хвилі й кучері — це душа літа, і я намагаюся спонукати клієнтів відпочити від прасок і фенів, щоб подивитися на природні процеси у волоссі й розібратися в них", — каже стилістка.

Каскадная стрижка на лето 2020.Photo: © Jamie Stoker
Каре (із чубчиком або без)

Це пряма стрижка зі зрізом на рівні щелепи — ще один популярний запит, як підтверджує команда Llongueras. Каре можна носити із чубчиком або без нього, і навіть додавати тонкі шари для динаміки. Каре ідеальне для всіх типів волосся, за винятком дуже кучерявого й дуже густого, оскільки виникне надлишковий об’єм без потрібного ефекту. "Каре також легко адаптується до будь-якого типу овалу обличчя", — зауважує Альберто Сангіно, який рекомендує довше каре для круглих облич і коротше для видовжених.

Стрижка каре с прямой челкой на лето 2020.Photo: © Rubén Vega, Berta Álvarez
До плечей

І хоча в коротких стрижок є своя особлива привабливість, інше універсальне бажання, з настанням літа, полягає в мінімальних змінах довжини волосся. Особливо у власниць довгого волосся, які не хочуть кардинальних змін. "Власниці довгого волосся хочуть, щоб його довжина давала змогу збирати жмутки, заплітати кіски, надягати бантики. Вони хочуть прибрати якомога менше довжини", — пояснює Едуардо Санчес. Саме тому волосся до плечей — це оптимальна довжина, яка є найпопулярнішою щоліта.

Белла Хадид со стрижкой ниже плеч.Photo: © Jamie Stoker

Текст: Ana Morales

За матеріалами vogue.es

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.