До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про фільм "Вонка" з Тімоті Шаламе

Перший знімок Тімоті Шаламе в образі Віллі Вонки не залишив байдужим нікого — класичний вікторіанський одяг і циліндр дуже до лиця акторові. У цьому матеріалі ми зібрали все, що відомо про фільм "Вонка" — приквел популярної стрічки "Чарлі й шоколадна фабрика" з Джонні Деппом.

Тімоті Шаламе в ролі Віллі Вонки
Про книжку

"Чарлі й шоколадна фабрика" — казкова повість популярного британського письменника Роальда Дала, яку опубліковано в 1964 році. Казку про пригоди хлопчика Чарлі на шоколадній фабриці ексцентричного кондитера Вонки екранізували двічі. У 1971 році Вонку зіграв американський актор Джин Вайлдер, у 2005 році за екранізацію взявся Тім Бертон, а роль Вонки дісталася, звісно ж, його улюбленому акторові — Джонні Деппові, який досі у багатьох асоціюється із цим незвичайним, складним, але насправді добрим персонажем. Ось уже майже 60 років казка Роальда Дала залишається улюбленим твором дітей у всьому світі, а її автора критики вважають одним з головних дитячих письменників — за дар відчувати й розуміти дітей і малювати у своїх книгах ідеальний дитячий рай.

Реклама
Джонні Депп у ролі Віллі Вонки
Сюжет

Кілька років тому за нову екранізацію взялася студія Warmer Bros. Ходили чутки, що на роль молодого Вонки — а саме йому присвячений новий фільм — розглядали не тільки Тімоті Шаламе, а ще кілька зіркових акторів. Це Том Голланд, виконавець ролі "Людини-павука", музикант і актор Дональд Гловер, Езра Міллер і навіть Раян Гослінг. Але в підсумку роль дісталася зірці фільму "Клич мене своїм ім’ям" і нової "Дюни" Тімоті Шаламе. Сюжет стрічки тримають у таємниці, відомо тільки, що Шаламе зіграє Віллі Вонку в юності — коли той тільки починає працювати кондитером. Ми дізнаємося про те, який шлях пройшов Віллі Вонка, щоб відкрити казкову шоколадну фабрику й стати найзнаменитішим кондитером у світі. Ну, а найцікавіше — у фільмі "Віллі Вонка" будуть елементи мюзиклу, тож ми нарешті побачимо, як Тімоті Шаламе співає і танцює.

Перше видання книжки
Акторський склад

Крім Шаламе, у фільмі знімається чимало зірок: Кіген-Майкл Кі, Саллі Гокінс, Ровен Аткінсон і Олівія Колман. Режисер майбутнього фільму Полл Кінг розуміється на чарівних казках: у його фільмографії — обидві частини фільму "Пригоди Паддінгтона". Над костюмами, яким у фільмі напевне буде надано пильної уваги, працює Лінді Геммінг — художниця костюмів, у біографії якої такі фільми, як "Гаррі Поттер і таємна кімната", "Диво-жінка", "Пригоди Паддінгтона", а також "Оскар" за картину 1999 року Topsy-Turvy.

"Віллі Вонка і шоколадна фабрика", 1971
Знімання

Фільм "Вонка" знімають нині в англійському графстві Дорсет на березі Ла-Маншу. Там спеціально для стрічки спорудили засніжене село зі старовинними вивісками й автомобілями. На фото з Дорсета також можна докладніше роздивитися вбрання Шаламе — ефектний циліндр, оксамитове пальто і, звісно, тростину.

Тімоті Шаламе на зніманні фільму "Вонка"
Реакція користувачів на перший кадр

10 жовтня Тімоті Шаламе опублікував у своєму інстаграм-акаунті перший кадр зі знімання фільму. Шаламе одягнений у фірмовий шоколадно-коричневий циліндр персонажа, бордове оксамитове пальто та барвистий шарф — і має вигляд взірцевого Віллі Вонки.

Актор підписав фото цікавим текстом: "Очікування жахливе, і я сподіваюся, воно триватиме". Ця фраза — відсилання до фрази, сказаної у фільмі 1971 року "Віллі Вонка і шоколадна фабрика", з Джином Вайлдером у головній ролі. Тож можна зробити висновок, що за стилістикою "Вонка" буде ближчим до старої стрічки 1971 року. The Guardian зазначили, що аудиторія неоднозначно відреагувала на фото й узагалі на новину про те, що в Голлівуді вирішили зробити приквел до культової історії. "Голлівуду подобається повертати великих дитячих персонажів, вигадуючи зовсім нову передісторію, без участі її творця. Іноді вони роблять це просто заради грошей", — пишуть користувачі в Інтернеті. Що ж, до прем’єри ще дуже довго — поки залишається чекати нових кадрів, щоб зрозуміти, наскільки творцям нової стрічки вдасться передати казковий дух "Чарлі й шоколадної фабрики".

Прем’єру фільму "Вонка" заплановано на 17 березня 2023 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.