До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найочікуваніші костюмовані серіали року

Нещодавно стало відомо, що цього року на нас чекає новий британський серіал "Анна Болейн" — про драматичну долю дружини короля Англії Генріха VIII Тюдора. Спеціально для тих, хто любить історичні драми, що занурюють у минулі епохи, vogue.ua зібрав п’ять найочікуваніших костюмованих серіалів 2021 року.

Кадр із серіалу "Погоня за любов’ю"
"Анна Болейн"

Творці серіалу обіцяють, що "Анна Болейн" відрізнятиметься від усіх попередніх інтерпретацій історії сім’ї Тюдорів. У центрі "Анни Болейн" — історія Анни, її стосунки з дочкою, майбутньою королевою Єлизаветою I. Проєкт міститиме всього три серії та покаже останні місяці з життя Болейн перед її стратою. У серіалі Анну Болейн зображено як феміністку, яка бореться за незалежне майбутнє своєї дочки й виступає проти патріархату, намагаючись врятувати своє життя. У головній ролі — британська актриса Джоді Тернер-Сміт, зірка комедії Netflix "Квін і Слім". Оскільки акцент у серіалі зроблений на тому, що Анна Болейн була набагато сучаснішою, ніж заведено вважати, костюми, звісна річ, будуть до пари цьому сміливому образу.

Реклама
"Погоня за любов’ю"
Фото aidanturnernews.com/

Телеадаптація знаменитого роману Ненсі Мітфорд 1945 року. Згідно із синопсисом, події розгортаються в період між двома світовими війнами. Головна героїня серіалу, дівчина Лінді із шанованої англійської сім’ї, намагається знайти ідеального чоловіка. У центральній ролі — справжня зірка історичного кіно Лілі Джеймс, яка за останні роки знялася, здається, у головних костюмованих драмах ("Попелюшка", "Війна і мир", "Розкопки"). Вже з перших кадрів видно, що це буде яскраве, сміливе видовище. Над костюмами працює Шинейд Кідао. Вона допомагала лауреатці "Оскара" Жаклін Дюрран створювати гардероби для героїв фільмів "Маленькі жінки" і "Анна Кареніна". Художниця каже, що Лінда буде вдягнена у "французькому стилі" й носитиме одяг, створений "великими модними домами". Також у серіалі з’являться Ендрю Скотт і Домінік Вест.

"Леонардо"

Ірландський актор Ейдан Тернер, зірка серіалу "Полдарк", зіграє Леонардо да Вінчі в байопіку про великого художника. Серіал розповідає про надзвичайне життя Леонардо да Вінчі через твори, які зробили його знаменитим, через історії, приховані в цих творах, і поступово розкриває внутрішні муки людини, одержимої досягненням досконалості. Автор сценарію — Стівен Томпсон, який працював над серіалом "Шерлок" і "Доктор Хто".

"Джентльмен Джек"
Кадр із серіалу "Джентльмен Джек"

На BBC повертається гіт 2019 року "Джентльмен Джек" — з другим сезоном. Нагадаємо, це історія Енн Лістер, найвідомішої феміністки XIX століття, аристократки, альпіністки, мандрівниці, письменниці й "першої відкритої лесбіянки", що кинула виклик суспільним стереотипам. У другому сезоні "Енн разом зі своєю коханою переїздить до Шибдена. Ми побачимо, як вони ведуть переговори про своє сімейне життя, до того ж публічно, як ладнають з недоброзичливцями і які це має наслідки".

"Позолочений вік"
Фото aidanturnernews.com/

Після кількох років очікування на нас чекає перша по-справжньому велика драма письменника й сценариста Джуліана Феллоуза — з часів "Абатства Даунтон". У "Позолоченому столітті" він проміняє сільський Йоркшир на гамірний Мангеттен і Ньюпорт. Події відбуваються в 1880-ті: це час, коли нафтові й сталеливарні магнати спілкувалися з аристократами Старого Світу. Дебютантка Луїза Джейкобсон — 29-річна дочка Меріл Стріп — очолює ансамбль акторів, граючи Меріан Брук, яка їде до Нью-Йорка, щоб залишитися зі своїми заможними тітками після смерті власного батька, генерала-південця. У ролі Агнес ван Рейн і Ади Брук, її аристократичних опікунок, які категорично не схвалюють зростання класу нуворишів, незрівнянні драматичні актриси Крістін Баранскі й Синтія Ніксон.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.