До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 видовищних костюмних серіалів, які можна подивитися на Netflix

Розвіятися, зануритися в епоху, вивчити костюми й навіть вчитися на помилках історії — історичні серіали мають терапевтичний ефект, який так потрібен нам усім нині. В огляді Vogue.ua — видовищні й цікаві костюмні шоу, які можна подивитися на Netflix.

"Корона"

"Корона" — масштабний історичний серіал, присвячений правлінню королеви Великої Британії. Для Netflix він став революційним продуктом: це високобюджетний оригінальний серіал, який за три сезони (прем’єра першого сезону відбулася у 2016) отримав 26 номінацій на "Еммі" (і вісім разів став лауреатом), виграв три "Золоті глобуси" й показав, що Netflix може випускати продукт, гідний Голлівуду. Серіал розповідає про життя королеви, починаючи з її весілля в 1947 році й до наших днів; а велику частину костюмів у шоу зробила вручну команда під керівництвом художниці Емі Робертс. У перших двох сезонах королеву грала Клер Фой, у третьому — Олівія Колман. Серіал подивилося понад 70 мільйонів людей у ​​всьому світі, які вважають, що головна цінність — не так історична правдивість, як емоційність шоу і те, що серіал нарешті зняв завісу з королівської сім’ї. Цього року стало відомо, що п’ятий сезон буде останнім, і що Імельда Стонтон зіграє Королеву — він вийде не раніш як 2021 року.

Реклама
"Тюдори"

Творець "Тюдорів" Майкл Херст — фахівець у галузі історичного кіно: за його плечима сценарії до фільмів "Єлизавета", "Золотий вік", серіали "Борджіа" й "Вікінги". За "Тюдорів", який розповідає про правління в Англії Генріха VIII, отримав дві премії "Еммі". ​​"Тюдори" — нетиповий історичний серіал, радше подібний до фантастичного серіалу "Гра престолів" своєю видовищністю й численними кривавими, а також сексуальними сценами. За роботу над серіалом художниця з костюмів Джоан Бергін тричі здобула "Еммі", і хоча історики не раз дорікали і власне шоу, і Джоан Бергін у невідповідності історичним реаліям, "Тюдори" — вже точно один з найефектніших серіалів на сучасному телебаченні. Велика кількість шовку, шкіри й вишивки, великі прикраси, глибокі декольте, високі розрізи на сукнях і складні зачіски — спостерігати за героями одна насолода.

"Вікінги"

Місце і час дії серіалу "Вікінги" — Скандинавія, VIII століття, а його головний герой — Рагнар Лодброк, король вікінгів і справжній герой свого часу, який, за легендою, походить від бога Одіна. Творець шоу Майкл Херст і художниця з костюмів Джоан Бергін хотіли зруйнувати стереотипи про вікінгів як варварів і показати їх як цивілізовану й демократичну групу, тому їхнім образам у серіалі надано величезної уваги. Вікінги носять розкішні зачіски з поголеними скронями (в одному з інтерв’ю Бергін розповідала, що вікінги були схиблені на догляді за волоссям і брали в походи гребінці), у їхньому одязі переважає шкіра, хутро й численні металеві прикраси, тому герої іноді схожі на рок-зірок. Серіал вийшов у 2013 році й продовжений на шість сезонів, тож буде чим захопитися.

"Гострі картузи"

Серіал буквально створений для цінителів чоловічої моди початку XX століття. "Гострі картузи" присвячені кримінальному світу британського Бірмінгема на початку ХХ століття, а головну роль — главу гангстерського угруповання "Гострі картузи" Томаса Шелбі — грає Кілліан Мерфі. Серіал заснований на історії реального кримінального угруповання, і його автори спробували передати не тільки своєрідний кодекс честі гангстерів, але і їхню манеру вдягатися. Брати Шелбі носять строгі твідові костюми-трійки темних відтінків, пальта до підлоги й незмінні пласкі картузи. За ним можна простежити не тільки як змінювалася чоловіча мода в ті роки, але і як зміна соціального статусу головних героїв впливала на їхній зовнішній вигляд. 2021 року очікується шостий сезон шоу.

"Робітниці" (Land Girls)

Серіал "Робітниці" зняв 2009 року канал BBC і пропонує простежити за коханням, злетами й падіннями чотирьох учасниць Жіночої сухопутної армії, які працюють у маєтку Хокслі під час Другої світової війни. Цей проєкт — нетиповий погляд на роль жінок у Другій світовій війні: головні героїні фактично служать в армії, але працюють у сільському господарстві, їхні завдання — збирати врожай і не допустити голоду. Окрема насолода — спостерігати за чарівними героїнями: навіть під час війни вони залишаються романтичними дівчатами й носять червону помаду та сукні з квітчастим принтом. 2019 року серіал став найкращою драмою за версією Royal Television Society.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.